Így tarthatjuk karban a testünket masszázsmedence segítségével!

Fiatalkorban sokan vannak abban a szerencsés helyzetben, hogy minimális mozgás mellett sem látszik meg az alakjukon a vacsorára betolt hamburger, de még a vasárnapi többfogásos ebéd sem. Azonban idővel az ember szervezete változik, fokozatosan lassul az anyagcsere, és ha továbbra is tartani szeretnénk a formánkat, akkor bizony már kőkeményen tennünk kell érte.

A testünket karbantartani azonban nem csupán fájdalmas lemondásokkal és brutális edzésekkel lehet, hanem van ezek mellett egy sokkal kellemesebb mód is, ami a masszázsmedence rendszeres használatát jelenti.

A jakuzzihasználat felér egy könnyed mozgással

Bár elsőre meglepő lehet, de többen is tapasztalták már, hogy a masszázsmedence használatot követően enyhe izomlázuk lett. Ennek oka, hogy a jakuzzi által nyújtott masszázs mozgásra kényszeríti az izomzatot, ami kissé fájdalmasan jelez vissza, ha egyébként nem nagyon vannak az egyes izomcsoportjaink igénybe véve.

Noha a masszázsmedence-használat felér egy könnyed sporttal, csak erre alapozni a formában maradást nem a legjobb ötlet. Viszont sportolás mellé kiegészítésnek remek választás, akár edzés előtt, akár utána használnánk inkább a medencét. Sportolás előtt a meleg víz segítségével kellemesen bemelegíthetjük az izomzatot, hiszen a meleg fokozza a vérkeringést, aminek köszönhetően hamar fel tudnak melegedni a testünk izmai.

Az edzés utáni levezetésben szintén hatékony segítséget nyújt a jakuzzi meleg vize és a gyengéd masszázs kettőse, hiszen nem csupán az ellazulásban segít, hanem az izomzatban lévő görcsöket is feloldja. Ha ezt a hatást minden egyes izomcsoportunk számára szeretnénk biztosítani, akkor érdemes egy olyan masszázsmedencét választani, mint amilyenek a Caldera Spas medencéi, ugyanis ezeknél minden egyes hely egy izomcsoportra fókuszál, de ha az egész testünket masszázsban akarjuk részesíteni, akkor a fürdőzés alatt ajánlott minden egyes helyen eltölteni egy kis időt.

Felpörgeti az anyagcserét

Akár fogyás, akár csak a súlytartás a cél, érdemes bevezetni a rendszeres masszázsmedence-használatot. Ugyanis a gyakori fürdőzéssel felgyorsul az anyagcsere, fokozódik a zsírégetés, ráadásul az izzadással a szervezetünk méregtelenítése szintén beindul.

Nem beszélve arról, hogy ha alvás előtt veszünk egy legalább 20 perces fürdőt, akkor sokkal pihentetőbb és nyugodtabb alvásban lehet részünk. Mivel már jó ideje nyilvánvaló tény, hogy az alvásnak is fontos szerepe van a fogyásban, ezért különösen jó ötlet a jakuzzit minden este használni.

Persze csak a masszázsmedence-használattal senki sem fog lefogyni, de ezeket a törekvéseket nagyszerűen segíti a rendszeres fürdőzés.

Amennyiben te is kedvet kaptál ahhoz, hogy beszerezz egy masszázsmedencét, nézz szét a Caldera Spas oldalán, és rendelj egy igazán minőségi jakuzzit!

Irány a webshop!