Így javítható a beltéri levegőminőség

A legtöbb ember általában nem is gondolná, de sok esetben egy átlagos forgalmú városi utca levegője sokkal tisztább, mint az a levegő, amit a nappalijában belélegez. Pedig az ideje 80-90%-át beltéri környezetben tölti, különösen a hidegebb időszakban.


Hogy mi az, ami a beltéri levegőminőséget befolyásolja?


Nos, egyrészt a kültéri levegőminőség és a beltéri környezetben lévő légszennyező források, de a különböző beltéri környezetben végzett vizsgálatok arra is rávilágítottak, hogy az alacsony légcsere szintén hozzájárul a belterek kedvezőtlen levegőminőségéhez.


De az említett tényezőkön túl a légszennyezők eltávolítására alkalmazott technikák jelenléte is sokat nyom a latban a megfelelő beltéri levegőminőség biztosításában. Az egyik leghatékonyabb ilyen készülék a Hollandimpex germicid légtisztítói között fellelhető Vigor Plus, amely 7 forradalmi légtisztító technológiát ötvözve maximális légtisztítást/légfertőtlenítést biztosít. Olyannyira gyors a levegőátkeringető képessége, hogy 1 órán belül akár már 10-szer tisztább levegőt tud teremteni az Ön környezetében.


Nézzük is meg most részletesebben a működését!


Ahogy már említettük, hét részből álló technológia van összehangolva, amelyek egymást segítve tisztítják meg a levegőt. Ezek közül elsőként az előszűrőt említenénk, amely azáltal növeli a többi szűrő hatékonyságát, hogy felfogja a nagyobb részecskéket.


Ha pedig már úgyis a többi szűrőt emlegettük, a légtisztító rendelkezik még egy aktívszén-szűrővel, amely a leghatásosabb a vegyszerek, a gázok, a szagok és a cigarettafüst ellen, illetve egy nagy hatásfokú HEPA-szűrővel is, amely a por és pollen megkötésére szolgál.


A fentieken túl fontos része még a berendezésnek a mosható, elektrosztatikus töltéssel bíró porgyűjtő rács is, amely mágnesként ejti csapdába a részecskéket, illetve az UV-lámpa, amelynek a segítségével hatékonyan pusztítja el a vírusokat, a baktériumokat, a gombákat valamint ezek spóráit.


A biztonságos és hatásos ionizáló, illetve az aktív oxigén funkció pedig már csak hab a tortán. Több milliárd negatív iont képes kibocsátani, amellyel hatékonyan tudja semlegesíteni a szennyező anyagokat a lakásban. Az utóbbinak köszönhetően pedig lebontja a szagokat és anélkül öli meg a vírusokat és a baktériumokat, hogy azok keresztülhaladnának a légtisztítón.


Végül ejtsünk pár szót arról, hogy milyen esetekben lehet szükség a használatára


A fentebb bemutatott légtisztítónak az alkalmazását indokolttá teheti például a helyiségeket használók egészségi állapota. Ha Ön vagy a környezetében élők közül valaki légúti betegségben szenved, illetve immunszupresszált, vagy súlyos allergiával küzd, akkor az indokolttá teheti a készülék üzemeltetését.


De abban az esetben is nagyon hasznos tud lenni, ha Ön nagy porral járó építkezés közelében, forgalmas út mentén elhelyezkedő ingatlanban vagy egy olyan környéken lakik, ahol magas a szezonális pollenterhelés.


Irány a webshop!