Így gondoskodjunk a töredezésre hajlamos körmeinkről

A gyönyörű körmökről egészen nyugodtan kijelenthetjük, hogy minden nő álma, amiért sokat vagyunk hajlandóak megtenni. Ám mégis akadnak olyanok, akik állandóan a fénytelenséggel, töredezettséggel küszködnek. Vajon van számukra megoldás?


Vitaminokra a körmöknek is szüksége van!


Ezzel érdemes kezdeni a gondolatmenetet, hiszen megfelelő tápanyagokra az egész szervezet igényt tart, és nincs ez másképp a körmeink esetében sem. Ilyen módon kívülről és belülről is támogathatjuk a körömlemezeinket abban, hogy egészségesek és fénytől ragyogóak legyenek.


Kívülről használjuk a Silcare - Műköröm Webáruház alapzseléit, amelyekkel tartós eredményeket, erős körmöket és gyors regenerációt biztosíthatunk a sérülékeny és érzékeny körömlemezek számára. Belülről pedig akkor gondoskodhatunk megfelelően róluk, ha egészséges és kiegyensúlyozott étrenddel támogatjuk a szervezetünket abban, hogy felragyoghasson a teljes szépsége.


Mi minden állhat a törékeny körmök hátterében?


Ezek után igazán nem nehéz kitalálni, hogy az egyik ok az az ásványianyag, illetve a vitamin hiánya vagy valamilyen betegség, amellyel esetleg mi magunk sem vagyunk tisztában. Azért egyáltalán nem kell azonnal a kardunkba dőlnünk, ahogy az interneten böngészve sem biztos, hogy a titkos bajok között fogjuk megtalálni a probléma forrását.


Ugyanis akár egyszerű dolgok is okozhatják azt, hogy nem megfelelő minőségű a körömlemez. Ilyen lehet például az, ha a körömápolási rutinod nem megfelelő. Igen ám, de a dolog nehézsége az, hogy akár a körmök állapotának javítása érdekében végzett kezelések között is előfordulhatnak olyanok, amelyek kiszáríthatják, s így töredezéshez, fénytelenséghez vezethetnek.


Amennyiben akkor is ragaszkodsz az esetleg nem is igazán jó minőségű géllakkjaid, illetve zseléid használatához, amikor a körmeid állapota inkább egy kis pihenést kívánna meg, még tovább súlyosbíthatod a helyzetet, s bizonyára nem meglepő, hogy minél rosszabb a helyzet, később annál nehezebb lesz orvosolni is azt.


Mit tehetünk, ha erős és fényes körmöket szeretnénk?

Az egyik legfontosabb tanács, amely mentén érdemes elindulni, az az, hogy legalább egy időre hagyjuk el azokat az anyagokat, amelyek károsan befolyásolhatják a körömlemezeket. Ilyenek például a különféle vegyszerek, de a kozmetikai készítményeket is érdemes pihentetni egy darabig. Persze így is kényeztetheted a körmeidet, a keratinos ápolók, illetve a körömbalzsamok ráadásul segítenek abban, hogy minél gyorsabban visszanyerd az eredeti állapotot.

A másik, amit érdemes kerülni, az az aceton. Ma már enélkül az összetevő nélkül is találsz lemosókat, válaszd inkább azokat! Lemosást követően pedig ne feledkezz meg a kézmosásról és a körömolajról sem!

Végezetül figyelj oda arra is, hogy milyen eszközökkel dolgozol a manikűr során! Ezek legyenek hatékonyak, mégis gyengédek, s lehessen őket tisztítani, fertőtleníteni is, így elkerülheted a káros hatásokat.


Irány a webshop!