Humidorszekrény a szenvedélyes szivarosoknak

A szivarozás igazi, magával ragadó szenvedély, egy életforma, amelyet az azt gyakorlók komolyan vesznek, és megadják a módját, nemcsak akkor, amikor rágyújtanak egy szivarra, hanem ahogyan a féltett kincseiket védelmezik, tárolják.


A szivarok ugyanis csak optimális páratartalom mellett őrzik meg frissességüket, aromáikat, ezért csak megfelelő tárolással biztosítható a semmihez sem hasonlítható íz és egyedülálló füstölési élmény. Ezt szolgálják a humidorok, amelyek azonban bármilyen jól is vannak elkészítve, ugyanazzal a problémával küzdenek: egy bizonyos ponton túl kicsik lesznek.


Miért kell a szivaroknak a párásítás?


Származási helyüktől távol, a hazai klimatikus viszonyok között a szivarok megfelelő tárolásához ideális páratartalmat kell biztosítani, erre szolgálnak a humidorok. Válasszon a Humidorshop.hu nagy méretű humidorainak kínálatából, tartsa biztonságban és ideális páratartalom mellett szivargyűjteménye valamennyi darabját!


A párásító berendezéssel ellátott humidorok az ideális, 68-72%-os páratartalmat biztosítják a szivarok számára, így garantálva az egyenletes égést és a kellemes ízt. A száraz szivarok ugyanis nemcsak könnyen törhetnek, de erőteljes, kesernyés ízűvé is válhatnak, míg a túl sok nedvességet magukba szívó dohányrudak egyenetlenebbül égnek, ezáltal savanykásabbak.


Amennyiben viszont túl nagy a páratartalom, a szivarok rothadásnak indulhatnak, megpenészedhetnek, így oda a a féltve őrzött kollekció.


Miből készül a humidor?


A humidorok, legyenek kicsik vagy nagyok, precíz, kiválóan megmunkált szerkezetek, amelyek különböző anyagokból készülhetnek, és egyszerűek vagy gazdagon díszítettek lehetnek attól függően, hogy ki milyet preferál. Készülhetnek fából, bőrborítással, de akár üvegből, fémből vagy akrilból is, de abban megegyeznek, hogy a belső faluk ideálisan spanyol cédrus, esetleg hondurasi mahagóni vagy amerikai vörös cédrus.


A cédrusfa belső olyan előnyös tulajdonságokkal rendelkezik, mint:


  • Védelmet nyújt a szivart károsító dohánybogarak ellen.
  • Stabil klímát biztosít, mert szerkezetileg nagyobb mennyiségű nedvességet tud magába szívni.
  • Pozitív hatással van a szivarok ízére.
  • Elősegíti az érési folyamatokat.


A jól záró zsanéroknak, tökéletesen illeszkedő fedeleknek köszönhetően a humidorok légmentes zárást, állandó páratartalmat biztosítanak.


Nincs olyan, hogy túl sok szivar, csak kicsi humidor


Annak ellenére, hogy kívülállók mit gondolnak, egy szivarosnak sosem lehet túl sok szivarja. Mindazonáltal, ahogy a gyűjtemény növekszik, a kezdetben elég nagynak vélt asztali szivartároló doboz túlzsúfolttá válik akkor is, ha csupán 20-40 szál szivarnak ad helyet. A megoldást ilyenkor nem a szivarok számának csökkentése, hanem egy nagyobb tároló vásárlása jelenti.


A humidorszekrények valódi bútordarabok, igazi remekművek, amelyek amellett, hogy ideális körülményeket biztosítanak a szivarok tárolásához, esztétikailag is nagy élményt nyújtanak, dekorációs elemként szolgálnak a nappaliban, a dolgozó- vagy szivarszobában.


Irány a webshop!