Hogyan rendezz fergeteges retró házibulit?

A nyár elmúltával véget ért a fesztiválszezon is, így most egy időre be kell érni a zárt térben tartott bulikkal.


Ha viszont a barátaiddal a mai zenék helyett inkább a ‘80-as, ‘90-es évek dance slágereiért rajongtok, ám a közelben nincs ilyen stílusú szórakozóhely, akkor ne csüggedj, hanem rendezzetek egy igazi retró házibulit! Most adunk is néhány tippet, hogy hogyan.


Ki lesz a zenefelelős?


Hisz a legjobb dalok nélkül nincs igazi bulihangulat! Ha viszont egyikőtöknek sincs DJ-felszerelése, és egyébként sem akarna senki sem egész este a keverőpult mögött állni, akkor bízzátok a zenélést a rádióra!


Az Online Rádión is hallgatható MegaDance Rádió ugyanis a retró dance slágerek szakértője. A csatornát még a 2000-es évek közepén alapította néhány lelkes lemezlovas, akikhez később további DJ-k is csatlakoztak. A kezdeti, napi pár órás műsorfolyam immár jó ideje 24/7-re bővült, így még a legkitartóbb bulizóknak is kijut a talpalávalóból.


A műsorvezetők a mai napig hobbiból, munka mellett művelik a rádiózást, így biztos lehetsz benne, hogy nem fásult, kiégett DJ-k ülnek a mikrofon mögött, hanem olyasvalakik, akik élvezetből zenélnek.


Ez természetesen a műsoron is hallható, hisz az említett korszak legjobb dalai csendülnek fel, igényes összeállításban. Ha a bulira péntek este kerülne sor, akkor Yobit, ha pedig szombaton, akkor DJ Max hozza el a legnagyobb partislágereket.


Nektek csak annyi a dolgotok, hogy gondoskodjatok az internet-hozzáférésről és a megfelelő hang- és fénytechnikáról, a többit pedig bízzátok csak rájuk. A zenei felhozatalt illetően biztosan senkinek nem lesz kifogása.


Ki gondoskodik a harapnivalókról?


Egy jó házibuli arról ismerszik meg, hogy minden vendég egy tálca étellel vagy egy üveg itallal érkezik. Így a házigazdának nem kell egy kisebb vagyont arra költenie, hogy terülj-terülj asztalkámat varázsoljon, hanem mindenki hozzájárul valamivel a kínálathoz.


Ha pedig már retró buli, akkor íme néhány klasszikus finomság, aminek ott a helye az asztalon: sajtos pogácsa, linzerkarika, lekváros piskótatekercs, kókuszgolyó, kekszszalámi, retró szendvics (szigorúan savanyú uborkával és piros arannyal), sajtos rúd.


Ha pedig egy kicsit nívósabb, svédasztalszerű felhozatalt terveztek, akkor kerülhet az asztalra hidegtál kaszinótojással, töltött sonkatekerccsel, franciasalátával. Ez esetben természetesen helyezz ki tányérokat, evőeszközöket is.


Emeld a tétet: legyen beöltözős buli!


Ha még ennél is retróbb összhatást szeretnél, akkor beszéld meg a többiekkel, hogy mindenki valami korhű szerelésben érkezzen. Mostanában egyébként is több múlt század végi ikonikus ruhadarab lett újra divatos, szóval nem lesz nehéz dolgotok.


Hisz az üzletekben manapság is találni például flitteres miniszoknyát, válltöméses blézert, magas derekú, szűkülő szárú farmernadrágot, neonszínű felsőket, haspólót, kockás inget, kerek napszemüveget. Ezekből már könnyen összeállíthatsz egy trendi retró szettet.


Irány a webshop!