Hogyan célszerű lerakni a vakondhálót?

Számos kert látványát tönkretehetik a vakondtúrások, hiszen a vakondok egészen a talaj felszínéig képesek ásni. A túrások megelőzése érdekében érdemes vakondhálót lerakni, amelyet házilag is egyszerűen megoldhatsz.


Mit érdemes tudni a vakondról?


Ezek földben élő emlős állatok, amelyek teljes alagútrendszereket képesek ásni. Táplálékukat is a föld alatt szerzik, és az alagútrendszereket folyamatosan bővítik.


Hallásuk annyira éles, hogy a földben mozgó rovarokat és puhatestűeket távolról is felfedezik. Ilyenkor a táplálék irányába indulnak, és ásókarmaikkal gyorsan haladnak a föld alatt.


Alapvetően hasznos állatokról van szó, hiszen számos kártevőt eltávolítanak a talajból. Azonban a túrások jelentős kárt okozhatnak a kertedben, ezért érdemes megvédeni a talajt.


Sokan kutyát vagy macskát tartanak, hátha ők kiássák az üregeket, és elűzik a föld alatt élő emlősöket. Természetesen létezik biztos megoldás is a probléma kezelésére. Ha biztosan meg szeretnéd védeni kerted a vakondtúrásoktól, válaszd az AutomataÖntözőrendszer.com kínálatában kapható erősített vakondhálót!


Hogyan rakd le a vakondhálót házilag?


A vakondháló lerakása házilag is kiemelt figyelmet igényel, de néhány szabály betartásával egyszerűen elvégezhető. Érdemes először a kertedben megtisztítani a terepet. Vidd el a kiálló tereptárgyakat, mielőtt az egyenletes talajra tennéd az alapozó réteget.


Kb. 10 cm-es mélységben célszerű lerakni a vakondhálót. Így már megakadályozod a vakondokat abban, hogy az alagútban kiásott földet a felszínre hozzák. Nem lesz több túrás a kertben, hiszen a föld alatti állatok nem jutnak a felszín közelébe.


A hálót az illesztéseknél és a szegélyeknél, illetve átfedéseknél is ajánlott 1-1,5 méterenként rögzíteni. A rögzítés történhet leszúró tüskével vagy U-kapoccsal is.


A vakondháló azért is kiváló megoldás, mert az állat semmilyen kárt nem szenved, csupán nem jut közel a felszínhez. Így környezet- és állatbarát módon gondoskodhatsz a vakondtúrások megelőzéséről.


Szerencsére a kertben lévő növények növekedésében nem jelent gondot a vakondháló lerakása. Ha megfelelően helyezed el, akár gyepszellőztetésre is tökéletesen használhatod. A háló az automata öntözőrendszert is megvédi, amelyben egy vakondtúrás komoly károkat okozhat.


Célszerű tehát vakondhálót lerakni a túrások elkerüléséhez. Így a vakondok nem jutnak a talaj közelébe, de a táplálékszerzés továbbra is akadálytalan lesz számukra. Hálóval a kerted impozáns marad, és a föld alatti állatok sem szenvednek kárt.


Irány a webshop!