Hatékony levegőfertőtlenítés a közösségi terekben

A belélegzett levegő minősége egészségünk és komfortérzetünk szempontjából kiemelkedően fontos. A tiszta belső légtér megteremtése otthonunkban sem minden esetben egyszerű. Ez azonban hatványozottan igaz azokra a helyiségekre, amelyeket huzamosabb időn keresztül több ember használ. Minél nagyobb a forgalom egy belső, zárt helyiségben, annál nagyobb a levegő terheltsége.


Milyen szennyeződések terjengenek a levegőben?


Mivel a levegő az a közeg, ami mindenhol megtalálható, sok kórokozó számára biztosít átmeneti életteret. A különböző vírusok, baktériumok kiválóan terjednek a levegőben, mikroszkopikus méretük miatt láthatatlanul. Minél több ember használja ugyanazt a helyiséget ugyanabban az időben, a kórokozók annál több ember szervezetébe jutnak be. Sőt, vannak olyan ellenálló mikroorganizmusok, amelyek hónapokig vagy akár korlátlan ideig is jelen vannak a légtérben.


Azonban nem csak vírusok és baktériumok szállnak a levegőben. A penészgomba, spórái segítségével ugyancsak így terjeszkedik. A spórákat belélegezve komoly egészségügyi kockázatnak tesszük ki magunkat. Szintén veszélyesek ránk nézve a különböző élősködők, a pollenek és egyéb, levegőben szálló allergének. Sőt, a különböző kémiai vegyületek, amelyek a festékekből, tisztítószerekből párolognak, szintén szennyezik a levegőt.


Légfertőtlenítő technológiák


A pandémia rávilágított arra, hogy a zárt közösségi terek használata milyen veszélyeket rejthet magában. A levegőfertőtlenítés fontosabbá vált, mint valaha. Azonban a legtöbb alkalmazott technológia, más-más okból, de nem nyújt tökéletes megoldást. Az első generációs levegőtisztítók a levegő szűrésén alapultak, és ez ma sincs másképp. Azonban ezek a szűrők, bár sok káros összetevőt kivonnak a levegőből, nem fertőtlenítenek.


A másik népszerű technológia az ózongenerátoros fertőtlenítés. Az ózon, erős oxidálószer révén elpusztítja a levegő szennyezőinek jelentős részét. Azonban mérgező gázról van szó, így nem használható, csupán kiürített helyiségekben és nagy körültekintéssel. A különböző illóolajos megoldások és egyéb házi praktikák pedig inkább csak a lelkünket nyugtatják meg.


Biztonságos és hatékony légfertőtlenítő technológia


Mivel egy folyamatosan és eredményesen használható módszer hiányzott a levegőfertőtlenítők piacáról, a Novaerus ír cég betöltötte ezt az űrt. Szabadalmaztatott, orvostechnikai eszközük, a NanoStrike technológia hidegplazma segítségével fertőtleníti a levegőt. Mivel egészségre és a tárgyi környezetre teljesen ártalmatlan, ezért gyerekek és betegek közelében is alkalmazható.


Az óvodákban, iskolákban minden ősszel valóságos kórokozó koktél alakul ki. A kórházakban pedig nagy veszélyt jelentenek a fertőzéseket okozó baktériumok, vírusok is. Az okozott fertőzésekbe évente több ezren belehalnak. Egy hatékony és biztonságos levegőfertőtlenítő technológia azonban jelentősen csökkentheti ezt a számot.

Irány a webshop!