Hasznos tippek, ha műanyag redőnyrendszer van az ablakodon

Manapság nagyon elterjedtek már az alumínium redőnyrendszerek is, de a műanyag redőnyök még mindig listavezetőek a kedvezőbb árfekvésük miatt. A prémium minőségű, kiváló alapanyagokból készült műanyag redőny felveszi a versenyt az alumínium változattal szemben is.


Abban az esetben célszerűbb mindenképpen a valamivel erősebb és tartósabb alumíniumot választani, ha házunk nyílászárói extrém időjárási viszonyoknak vannak kitéve, mivel azok jobban ellenállnak neki, mint a műanyag redőny.


Hőszabályozás műanyag redőnnyel télen-nyáron


A műanyag redőnyrendszerek rendkívül egyszerűen és könnyen kezelhetők, népszerűségüket többek között ennek is köszönhetik. A kiváló minőségű alkatrészeknek hála, biztonságosan működtethetők és hosszú az élettartamuk is.


Ha odafigyelünk rá, hogy tapasztalt és megbízható szakemberekkel szereltessük fel a redőnyünket, mint például a Topredőny munkatársaival, akkor garantáltan résmentesen fognak záródni, így segítve a lakásban a hőszabályozást. Ennek nagy hasznát vehetjük télen, amikor teljesen leengedett állapotban a hideg levegő nem érintkezik közvetlenül az ablakfelülettel, így a hőcsere jelentősen lecsökkenthető és kevésbé fogjuk érezni a hideget a lakásban.


Nyáron szintén előnyös a műanyag redőny, mert képes kint tartani a meleg levegőt is a kánikulában. A bekúszó napsugarak felmelegítik a padlót, a falakat és a nagyobb berendezési tárgyakat is, amelyek aztán fűtőtest módban üzemelnek tovább, fokozva a házban a hőérzetünket.


Miért a fehér műanyag redőny a legelterjedtebb?


A fehér színű műanyag redőny a legolcsóbb a típuson belül, de közkedveltségét nemcsak ennek a ténynek köszönheti. Míg a sötétebb redőnylécek magukba szívják a hőt a nyári erős napsütéses időszakok alatt, addig a fehér taszítja azt, így biztosítva a kellemes hőmérsékletet otthonunkban. A lehúzva tartott fehér műanyag redőny nagyban hozzájárulhat komfortérzetünkhöz a kánikula kellemetlen órái alatt.


A színezett redőnyök hátránya az is, hogy egy idő után megfakulnak, akármilyen jó minőségűek is. Ezzel szemben a semleges fehér szín nem tud lekopni sem, valamint az erős UV-védelemmel ellátott fehér műanyag redőnyöknél a sárgulás sem jöhet szóba.


A közhiedelemmel ellentétben a fehér műanyag redőny nagyon könnyen tisztítható és nem is koszolódik annyira, mint gondolnánk. Persze ez függ sok minden mástól is, nem annyira a színtől, mint inkább a minőségtől és a körülményektől.


A műanyag redőny tisztítása


A vegyszerek lemarják a műanyag lamellákról a védőréteget, így ezek használata teljesen szükségtelen. Használjunk semleges tisztítószert vagy tiszta meleg vizet. Semmilyen speciális eszköz sem kell hozzá.


Teljesen leengedett állapotban pucoljuk le belülről a lamellákat, kívül csak akkor, ha földszinten van az ablak, vagy erkélyre nyílik. A vezetősínt porszívóval vagy ruhával tudjuk óvatosan megszabadítani a szennyeződésektől.


Amennyiben magas minőségű műanyag redőnyt szeretnél, hívd a Topredőny munkatársait, az ingyenes helyszíni felmérés során a mintadarabokat is megtekintheted!

Irány a webshop!