Fűts klímával, egyszerűen!

Az első légkondicionálók megjelenése hatalmas áttörést jelentett az otthonok konfortosabbá tételében. Hiszen téli hideg ellen már többféleképpen is fűthettünk, a kánikula ellen azonban védtelenek voltak az ingatlanok. A klímák orvosolták ezt a problémát, és ma már egy modern otthon alapfelszereltségeként tartjuk számon őket. A fejlesztések azonban nem álltak le, ma már jelentős különbség lehet klíma és klíma között.


A klíma, amit hőszivattyúnak hívnak


A hagyományos és inverteres klíma tulajdonképpen nem más, mint levegő-levegő típusú hőszivattyú. Ez azt jelenti, hogy a környezeti hőmérsékletből vonja el a hőt, majd használja fel. A háromfajta hőszivattyú rendszer közül ez a legkeresettebb, aminek több oka is van. Elősorban az, hogy ennek a telepítése jár a legkevesebb macerával. Úgymint engedélyeztetés, földmunkák. Ez nemcsak meggyorsítja a szerelési folyamatot, de kevesebb költségvonzata is van.


Áramot fogyaszt. Nem túl drága ez?


Hazánkban is egyre inkább támogatja az állam az alternatív fűtési módszereket. Ebben az esetben például az állami tulajdonban lévő áramszolgáltatók számolnak speciális, kedvezményes díjszabással, amennyiben ilyen eszközt üzemeltetsz. Amennyiben egyéb megújuló energiával is ki tudod egészíteni a fűtést, akár teljesen lenullázhatod a havi számláidat.


Hűt és fűt? Hogy lehetséges ez?


A modern légkondi készülékek azon túlmenően, hogy hűsítik az otthonod levegőjét, akár teljes értékű fűtést is biztosítanak. Az erre alkalmas inverteres klímák valamivel másabb működési elven dolgoznak, mint elődeik. Korábban a hűtőberendezést bekapcsoltad, beállítottad a kívánt hőfokot, majd ha az eszköz úgy érzékelte, hogy elérte azt, akkor leállt. Az inverteres klíma ezzel szemben szabályozza a saját teljesítményét a benti hőmérséklettől függően. Ezzel az eljárással már önmagában is jelentős energiamegtakarítást eredményez.


Nemcsak a teljesítmény fokozására alkalmas ez az eszköz, hanem arra is, hogy a működési alapelvet a visszájára fordítsa, ezáltal mint egy hősugárzó, meleg levegőt áramoltasson a szobába.


Fűtésre alkalmas klímák


Az inverteres klímák mindegyike képes arra, hogy fűtésre használd. A hűtésre tervezett típusokat inkább kiegészítő fűtésként javasolják a szakemberek, főleg az átmeneti időszakokban lehet nagy segítség a megléte. A hagyományos berendezésekben nincs csepptálca és karterfűtés, emiatt egy bizonyos fok alatt nem használhatók. A fagyos időjárás miatt a kültéri egység eljegesedhet, ami tönkreteheti az egész berendezést.


Fűtésre optimalizált klímák


Az inverteres légkondik fejlettebb csoportja a téliesített vagy fűtésre optimalizált klímák. Ezekben már megtalálható a karterfűtés, valamint csepptálca is. A tálcafűtésnek köszönhetően a lecsepegett víz nem tud megfagyni, így emiatt nem kell tartani meghibásodástól. Ezek a berendezések kiválóan működhetnek kizárólagos fűtőegységként.


Ha nem vagy megelégedve a jelenlegi fűtési rendszereddel, a Komfort Plus kínálatában modern és gazdaságos megoldásokat találsz.


Irány a webshop!