Fényszőnyeget „szőhetnek” a Művészeti Kar hallgatói!

A Zsolnay Fényfesztivál Magyarország első és egyetlen tematikus fényfesztiválja, melynek dinamikusan növekvő látogatottsága és szakmai sikerei nemzetközi mércével mérve is kimagaslóak. A fesztivál egyik legintenzívebb élményét a közel 30 állomást magába foglaló belvárosi fénykörút, a Fény Útjának körbejárása kínálja. Ezen belül a közönség által egyik leginkább kedvelt alkotás a Fényszőnyeg, mely a Janus Pannonius utca burkolatának és házfalainak analóg fényfestéséből áll - ezt tervezhetik meg most a Művészeti Kar diákjai.

A március 22-én induló felhívás célja, hogy együttműködést építsen a Zsolnay Örökségkezelő és a Pécsi Tudományegyetem között, magas színvonalú bemutatkozási lehetőséget biztosítva az idén 25 éves jubileumát ünneplő Művészeti Kar diákjai számára.

A pályázat egyben támogatja a karon belüli különböző szakok együttműködését is, ugyanis az elbíráláskor előnyt élvez (bár nem kötelező feltétel), ha a vizuális alkotáshoz olyan zenei élmény kapcsolódik, melyet a kar hallgatói hoznak létre.

A Zsolnay Örökségkezelő bízik benne, hogy a fesztivált megrendezheti az eredeti időpontban, július 1-4. között, de ha a pandémia miatt erre nincs lehetőség, akkor a legközelebbi Fényfesztivál alkalmával az alkotások mindenképp bemutatásra kerülnek.

A PTE Művészeti Kar jelenleg aktív hallgatói egyénileg vagy csoportosan jelentkezhetnek május 1-ig. Pályázni méretarányos tervekkel lehet, valamint a tervezett vizuális koncepció rövid leírásával, illetve a zenei tartalom mintájával, leírásával. A szakmai zsűri értékelése nyomán az első három nyertes pályázó nettó 100.000 Ft pénzjutalomban részesül.

Részletek: https://www.zsolnayfenyfesztival.hu/carpet-i-am

Irány a webshop!