Ez a cikk segíteni fog a legpraktikusabb bottartó vagy rod-pod kiválasztásában

Miben rejlik a modern bottartó állványok, illetve rod-podok kiemelt hasznossága? Miért választja egyre több és több horgász ezeket a szerkezeteket a horgászathoz? Illetve mire érdemes figyelni akkor, ha mi magunk is bottartó, illetve rod-pod beszerzését fontolgatjuk? Ezekre a kérdésekre adunk terjedelmes választ a cikkben, rávilágítva ezáltal a modern bottartó állványok fontosabb előnyeire.

Egy praktikus bottartó óriási segítséget jelent a kényelmes és zavartalan horgászatok során

Különösen abban az esetben, ha úgymond „kiülős” pecára készülünk. Olyan horgászatokra gondolunk tehát, amikor nincs kapás minden percben, a halakra úgymond várni kell. A bojlis, fenekezős vagy a feeder horgász módszer tipikusan ilyennek számít.

Nagyon nem mindegy tehát ezeknél a horgászatoknál, hogy kapásra várva milyen módon tudjuk megoldani a botok rögzítését, illetve elérését. Itt jönnek képbe tehát a modern és praktikus bottartók, állványok, illetve rod-podok.

A jó minőséget képviselő bottartók és rod-podok fontosabb ismérvei

A legtöbb hozzáadott értékkel bíró bottartók és rod-podok egyszerre stabilak, erősek, ugyanakkor felhasználóbarát kialakítással is rendelkeznek. A stabilitás értelemszerűen azért szükséges, hogy a vízparton felállított szerkezet ne dőljön össze az erőteljes szélben sem, no és persze egy-egy vehemensebb kapás se jelentsen egyből botvesztést.

Mindezen felül persze az sem mellékes szempont, hogy a beszerzett rod-podot vagy bottartót a lehető legkönnyebb legyen felállítani a vízparton. Egy praktikus megoldást ugyanis legfeljebb pár perc alatt tudjuk kész állapotba hozni, illetve ugyanennyi ideig tart legfeljebb összecsukni is azt.

Természetesen az sem mellékes szempont, hogy a kiválasztott rod-pod, illetve bottartó lehetőség szerint a legkevesebb helyet foglalja. Így a tárolása mellett a szállítása is problémáktól mentes lehet.

Leginkább így érdemes eljárni, ha bottartó vagy rod-pod beszerzése előtt állunk

Egyfajta íratlan szabály, hogy válasszunk mindig a horgászatunk jellegéhez leginkább passzoló rod-podot, illetve bottartót. Nem mindegy ugyanis, hogy várhatóan több napos bojlis túrákra készülünk, vagy sokkal inkább néhány órás pecákra akarunk kiülni valamelyik horgásztó partjára.

Sokat nyom a latban persze az is, hogy milyen hosszúságú és önsúlyú horgászbotokat használunk. Minél komolyabb, nehezebb és hosszabb horgászbotokkal szeretünk úgymond dolgozni a vízparton, annál masszívabb és strapabíróbb rod-podra vagy bottartóra lehet szükség.

Természetesen érdemes számba venni a szóba jöhető opciók mindegyikét, kiértékelve azok fontosabb előnyeit, illetve hasznosságát. Amennyiben így sikerül eljárni, akkor minden bizonnyal a kiválasztott bottartó vagy rod-pod a lehető legkomolyabb hozzáadott értéket jelentheti.

Irány a webshop!