Eladó lakások Kecskeméten: milyen a választék?

A közelmúlt gazdasági válsága komoly változásokat hozott az ingatlanpiacon. Egyelőre nehéz lenne hosszú távú jóslatokba bocsátkozni, de érdemes már most felmérni a piacot. Egy dolgot biztosan érdemes figyelembe venni. Jelenleg érdemes olyan lakóhelyet választani, amelyik stabil iparral és viszonylag jó gazdasági adottságokkal rendelkezik. A kecskeméti eladó ingatlanok ilyen szempontból nagyon izgalmasak lehetnek.


Milyen lakásokat kaphatunk Kecskeméten?


Kecskemét ezerarcú város: diszkó, zsinagóga, parasztházak, panelek és a városi polgárság földszintes lakásai… Szinte bármilyen típusú ingatlant megtalálunk a környéken. Vannak ugyan új építésű városrészek, de a legjobban talán a régebbi, még tégla építésű ingatlanokkal járunk. Ezek többsége csendes, de festői szépségű környezetben található.


Kecsekemét az elmúlt évtizedben rohamos fejlődésnek indult, mégis megőrizte emberléptékűségét és kisvárosi hangulatát. Itt jó eséllyel hamar szert tehetünk néhány kedves ismerősre, könnyen találunk barátokat. A nyugodt körülményeknek köszönhetően itt még társasházi lakást is jobban megéri venni, mint nagyobb városokban. Bár a zaj és a hangos zene itt is jellemző probléma, sokkal könnyebb az együttélés, mint például Budapest belvárosában.


Mit kínál a kecskeméti ingatlanpiac?


A cikk készítésekor megvizsgáltunk egy kecskeméti eladó ingatlanok hirdetésével foglalkozó portált. Ekkor a legnagyobb összeget egy tágas, 157 négyzetméteres, luxus színvonalú téglalakásért kellett leszurkolni, ehhez körülbelül 80 millió forintra volt szükség.


A legolcsóbb a kínálatban egy 10 millió forintos, 18 négyzetméteres minilakás volt, ez például egyetemistáknak jelenthet remek átmeneti megoldást. 12 millió forint körüli összegért már felújítandó, de egy családnak már megfelelő méretű téglalakáshoz is hozzájuthattunk.


Az azonnal beköltözhető állapotú, hosszabb távra is megfelelő lakások ára körülbelül 15 millió forint volt. Ez a cikk idején érvényes budapesti árak körülbelül a felének felelt meg.


Mi lesz később?


Kecskeméten számos beruházás zajlott. Ezek még a visszaesés ellenére is sok embernek biztosítanak hosszú távon is közel biztos megélhetést. A városban működő felsőoktatási intézmények hallgatói állandó piacot jelentenek azoknak, akik tisztességes albérleti szolgáltatást szeretnének nyújtani.


Akár befektetési céllal, akár saját magunknak szeretnénk ingatlant vásárolni, Kecskemét az egyik legjobb választás. Jó áron juthatunk lakáshoz, irigylésre méltóan szép környezetben és körülmények között.

Irány a webshop!