Egyre többen ismerik el az egészséges életmód előnyeit

Az egészséges életmóddal kapcsolatosan rengeteg információ elérhető ma már: online hirdetések, újságcikkek, tévéreklámok sokaságából tudjuk, hogy mennyire megéri rendszeresen sportolni, rostokban dús ételeket fogyasztani, törődni testi-lelki egészségünkkel.


Szerencsére egyre többen igénylik is a napi mozgást, és tennének azért, hogy fittebbek legyenek. Hova fordulhatnak az ilyen emberek, akik talán csak esténként, munkájuk végeztével, esetleg hétvégenként tudnak sportolni?


A válasz: olyan edzőhöz, trénerhez, aki ezekben az időpontokban is tart tornaórákat. Az ilyen szakemberekre nagy szükség van, nem véletlen, hogy sok a jelentkező a TanfolyamGURU.hu-n is hirdetett fitness instruktor tanfolyamra.


Mire való a fitness instruktor tanfolyam?


A fitness instruktor egy viszonylag új szakma, amely sokaknak érdekes lehet. Aki szeret sportolni, tornázni, és szeretné lelkesedését másokkal is megosztani, csoportos órákat tartani, annak mindenképp ajánlott elvégezni egy ilyen képzést.


Az ország több városában is indulnak tanfolyamok, csak a példa kedvéért néhány: Dunaújváros, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Nyíregyháza, Esztergom, Siófok. Nem egy esetben más képzésekkel is kombinálható a tanfolyam – például táplálkozási tanácsadók is lehetünk egyúttal.


A részletekről érdemes tájékozódni a TanfolyamGURU.hu oldalán, ahol egy helyen gyűjtik össze az ország felnőttképzési intézményeinek ajánlatait, sok népszerű tanfolyamot hirdetnek.


A fitness instruktor végzettséggel elhelyezkedhetünk például fitnesz- és wellnessklubok edzőtermében, sportanimátorként egy szállodában, de akár csoportos tornaórákat is hirdethetünk önálló vállalkozóként.


Mit tanítanak a tanfolyamon?


Egy fitness instruktor legfőbb feladata, hogy javítsa a lakosság fittségi állapotát, népszerűsítse az egészséges életmódot, az egészségmegőrzést és a mozgásprogramokat. Ennek megfelelően a képzés célja, hogy a diákokat megismertessék az edzésprogram összeállításának mikéntjével, a sporteszközök használatának balesetvédelmi és biztonsági előírásaival.


A legfontosabb tantárgyak a következők:


  • Élettani ismeretek és elsősegélynyújtás
  • Edzéselmélet és gimnasztika
  • Egyéni és csoportos funkcionális kondicionálás


Az itt végzettek komplex szakmai tudást kapnak, amelynek köszönhetően alkalmasak lesznek arra, hogy a hozzájuk fordulókban egészségtudatos életvitelt alakítsanak ki.


Mit kell még tudni a képzésről?


A fitness instruktor tanfolyam elvégzésének feltétele az érettségi és az egészségügyi alkalmassági vizsgálat. A képzés maga pár hónapot vesz igénybe, utána pedig egy tanúsítványt lehet szerezni.


Ezzel a dokumentummal lehet jelentkezni a vizsgára, amelyet egy vizsgaközpontban kell letenni: ha ez sikerül, akkor államilag elismert bizonyítványt kapunk.


Mind a tanfolyam, mind pedig a képesítő vizsga díjköteles, azonban megéri befektetni a tanulásba, hiszen a végeredmény egy jól fizető, biztos szakma, és egy olyan tudás, amelyre nagy szüksége van napjaink társadalmának.


Irány a webshop!