Egyéjszakás kultúrkaland a Zsolnay Negyedben

Exkluzív éjszakai tárlatvezetések, meglepetés minikoncertek, varázslény-keresés, légiakrobatikás tűzshow és megannyi izgalmas, esti program vár kicsiket és nagyokat szeptember 18-án, a Zsolnay Negyed Éjszakáján!

A Zsolnay család egykori lakóházában korhű ruhába öltözött idegenvezetők kalauzolják el a látogatót a 19. századi mindennapokba, a család és Pécs életébe. Megismerkedhetünk továbbá az eozinkészítés titkaival, Zsolnay Miklós kalandos életútjával és a rejtélyekkel teli Zsolnay Mauzóleummal is.

A Rózsaszín Zsolnay kiállítást a gyűjtő, Winkler Barnabás segítségével ismerhetjük meg, míg a Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjteményben Kovács Orsolya művészettörténész tart vezetést. Garantáltan jó hangulat fog uralkodni a Pán a paplan alatt című tematikus élménysétán, Kövér András kalauzolásával.

A gyerekek sem fognak unatkozni! Varázslényeket kereshetnek a Negyed titkos ösvényeit bejárva, valamint légiakrobatikás tűzshow, éjszakai kerámia élményfestés, bábkészítés, VR szemüveges játékok, távcsöves égboltfigyelés, planetáriumi előadások és megannyi izgalmas, esti program várja őket.

DOZSÓ: Alternatív kultúra és a nyolcvanas évek egy pécsi művelődési házban címmel munkakiállítás és workshop zajlik a PTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén.

Az m21 Galériában ás az Átriumban szubjektív tárlatvezetéseket és művészeti szakmai beszélgetéseket tartanak, elsősorban Rodolf Hervé munkásságára fókuszálva.

A Zsolnay Infopont és Shopban a Night shopping! keretében 18:00-24:00-ig 15% kedvezménnyel vásárolhatóak meg a Zsolnay termékek.

Az éjszakai jegy 8 helyszínre, kiállításra érvényes, a férőhelyek függvényében a tárlatvezetéseken, sétákon történő részvételre is jogosít. Egyes programokon előzetes regisztráció szükséges. A részvételhez a jelenlegi szabályozás szerint nem szükséges védettségi igazolvány.

Részletek: https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/zsolnay-negyed-ejszakaja

Irány a webshop!