Célzott hibához minőségi célszerszám

Ha autószerelésre adjuk a fejünket, akkor azt feltehetően szenvedélyből, az autók iránti nagy fokú érdeklődésből tesszük. Szükségünk is lesz a szenvedélyünkre bizonyos esetekben, mert egyes hibák kiderítésére és kiküszöbölésére sok energiánk el fog menni. Mégis van rá mód, hogy könnyebbé, gyorsabbá tegyük magunknak a szerelés folyamatát.


Ha úgy nézzük, akkor a kulcs maga a kulcs. Pl. a villáskulcs, ami az egyik jelképe az autószerelésnek és az autószerelőknek. De ma már közel sem ennyiből áll egy autószerelő szerszámrepertoárja, igaz? Te is tudod, hogy milyen fontos, hogy kéznél legyen a megfelelő szerszám. És épp ez az, amire folyamatosan figyelned kell, ha nem szeretnél a kelleténél is többet elszórakozni egy-egy hibás alkatrésszel.


Ahány gyártó, annyi szerszám


Tudom, valamelyest túloztam, de garantálom, te is belefutottál már érdekességekbe. Pl. olyanba, hogy egy újabb autótípusnál csak egy speciális, az adott gyártóra jellemző szerszámmal lehetett elvégezni a javítást. Az autógyártók szeretnek egyediek lenni, beleértve az összeszerelést és olykor magukat a szerszámokat is.


Vegyünk csak egy nagyon kis részt az autóból, pl. a porlasztót. Már ennek szereléséhez is célszerű olyan szerszámmal rendelkezni (porlasztókiszedő, porlasztófészek-tisztító), ami meggyorsítja, megkönnyíti a javítást számunkra. Magadnak teszel szívességet, ha jó minőségű szerszámokkal töltöd fel a műhelyed. Egy tipp: ha sürgős egy szerszám beszerzése, akkor fordulj bátran a www.szerszamrendelo.hu csapatához. Náluk garantáltan mindent megtalálsz, és minden raktáron is van, így gyorsan megkapod, amire szükséged van.


Mit szeretne az ügyfél?


Én azt mondom, hogy egy átlagos autótulajdonost egyáltalán nem érdekli, hogy milyen egyedi szerszámokra lesz szükséged a javításhoz. És ez a lényeg! Neki csak egyetlen dolog a fontos, hogy legyen használható, működőképes az autója, minél előbb. És épp ez az, amire neked is koncentrálnod kell.


Igen, ebben benne van a gyors diagnosztika és a gyors javítás is. Mindez azonban sokkal egyszerűbb, gyorsabb, gördülékenyebb, ha megvan hozzá a megfelelő célszerszám. És akkor arról még nem is írtam, hogy egy speciális szerszám használatával sokkal kisebb az alkatrész sérülésének veszélye is. Mégiscsak arra találták ki, nem? De.


Áldozz a külsőségekre is


Ha már az ügyfelekről volt szó az előző bekezdésben, fontos a külsőségekről is beszélni. Egy ügyfél azért megy be a szerelőműhelybe, hogy megjavíttassa az autóját. De egyáltalán nem mindegy, hogy később is oda fogja-e vinni az autót, vagy máshova. És ez nagyban múlik persze azon, hogy mennyire gyorsan javítottad meg az autóját (itt visszaköszön a célszerszám fontossága). De nagyon fontos az is, hogy mit lát a műhelyben, mennyire tűnik profinak. Egy jól felszerelt, megfelelően elrendezett és tiszta műhely fontos a bizalom elnyeréséhez. Ebben is tud neked segíteni a fent említett cég.

Irány a webshop!