„Boszorkánykonyha” - Gasztronómiai vetélkedő 2020-21

A Pécsi Kulturális Központ valamint a Zsolnay Vilmos Technikum és Szakképző Iskola „Boszorkánykonyha” elnevezéssel többfordulós gasztronómiai versenyt hirdetett 6-7. osztályos tanulók részére elméleti és gyakorlati ismeretekkel.

Célunk: a gasztronómia népszerűsítése, az egészséges táplálkozás elősegítése a gyermekeink körében, egyben a pályaorientáció és a tantervi előírás elősegítése, Baranya megye nemzetiségi identitásának erősítése.

időszak: 2020 november- 2021 június

Döntő: Zsolnay Vilmos Technikum és Szakképzőiskola, 2021. június 4. 14.00 óra

Támogató: EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárság

Védnök: Lokodi Ákos kreatív chef

Tematika:

  • felhívás a tankerületen keresztül (5 fős csapatok (4+1) 10-12 évesek részére + 1 fő felnőtt) Baranya megyében
  • TOTO elküldése (szakmai összeállítás Zsolnay Szk, kapcsolattartás PKK)
  • 10 recept gyűjtése a családi recepttárból baranya tájegységeiből
  • mai kor követelményeinek való átírása
  • egy étel elkészítése otthon
  • fényképpel és leírással dokumentálva való elküldése
  • legjobb 6 csapat elődöntőre való meghívása és főzés (egy általuk megadott és általunk kiválasztott étel megfőzése a receptjük alapján. Helyszín: Zsolnay Szk. tankonyha
  • A legjobb 3 csapat megyei kirándultatása egy megadott turisztikai helyre, ahol közösen főzhetnek az ott élők segítségével (Orfű Malommúzeum)) Ez a jutalom. Külön tárgyjutalom nincs, csak az elkészült receptgyűjteményből kap az összes nevezett.
  • Kiadvány (receptkönyv) készítése a begyűjtött receptekből és az általuk, illetve a döntőn készült képekkel gazdagítva.
  • Összesen a felhívásra 21 öt fős csapat jelentkezett a megye területéről.

További információ:

Horzsa Gábor horzsa.gabor@pecsikult.hu +36 72 253 477

Irány a webshop!