Az e-cigi lelke: a cserélhető akkumulátorok

Az elmúlt évek tendenciái azt mutatják, hogy az elektromos cigarettázás szépen lassan, de biztosan átveszi a hatalmat a hagyományos dohánytermékektől. Egyre nagyobb figyelem hárul ezekre az eszközökre, mivel több előnnyel rendelkeznek a “sima” cigikkel szemben. Hetente jelennek meg újabbnál újabb aromák és eszközök, ezt mutatja a cserélhető e-cigi akkumulátorok számának növekedése is.


E-cigi akkumulátor nélkül nincs gőzölés


Az elektromos cigaretták legfontosabb eleme a közhiedelemmel ellentétben nem az aroma, hanem maga a “motor”, az akkumulátor. Nélküle lehet bármilyen egzotikus, egyedi liquidünk is, ha nincs, ami beindítsa a gőzölést, akkor nincs lazulás sem. Szerencsére nem kell aggódni, ma már rengeteg cserélhető e-cigi akkumulátor érhető el a piacon, elég csak megnézni például a Liquid-Aroma.hu akkumulátor felhozatalát és máris láthatjuk a széles piaci választékot.


Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy az összes akkumulátor megfelelő lesz számunkra, sőt, itt is vannak bizonyos tényezők, amelyekre érdemes odafigyelni vásárlás során. Fontos a megfontolt választás, mivel egy ideális energiaforrással hosszú távra biztosíthatjuk az ideális élményt.


Sajnos akkumulátor és akkumulátor között is rengeteg különbséggel találkozhatunk, azért éltünk a “sajnos” kifejezéssel, mivel a legtöbb probléma általában a távol-keleti országokból származó termékekkel van. Itt leginkább azokra az eszközökre gondolunk, amelyeket olcsón meg lehet szerezni, márkája sincs vagy nagyon ismeretlen, ezek általában csak pár napig, maximum 1-2 hétig bírják a strapát, “cserébe” viszont balesetveszélyesek is.


A biztonság kiemelt szempont az e-cigi akkumulátoroknál


Fontos, hogy mindig megbízható forrásból vásároljunk, lehetőleg hazai webáruházból, mivel így garantáltan érvényesek a megrendelt termékekre az EU-s, valamint a magyarországi szabályozások egyaránt, és nem lesz problémánk a használatukkal. Ha nem így teszünk, azzal a balesetet kockáztatjuk, mivel egyes, rossz minőségű akkumulátorok könnyen túlmelegednek, szélsőséges esetben ki is gyulladhatnak, ezt pedig senki nem szeretné átélni a lazító gőzölés közben.


Az csak az első lépés, ha megvan az ideális akkumulátor, azt szükséges megfelelően tárolni, használni és tölteni is. A töltéshez ajánlott akkumulátortöltőket alkalmazni, mivel ezek biztosan nem fogják túltölteni az aksit, így nem kell a meghibásodás vagy a baleset miatt aggódnunk.


Milyen jelölésekkel találkozhatunk?


Általában két jelölést találhatunk az akkumulátorokon: INR és IMR. Az “I” betű a lítium-iont, az “N” a nikkelt, az “R” a kerek cellás akkumulátort jelenti, az “M” pedig a mangán rövidítése. Mind a kettőre igaz az, hogy nyugodtan használhatjuk őket e-cigizéshez, mert megfelelnek minden biztonsági elvárásnak. Vásárlás előtt mindig alaposan tájékozódjunk, ne csábuljunk el az első olcsó megoldás láttán, inkább keressük a hosszú távú és biztonságos megoldásokat.


Irány a webshop!