Állatos játékokkal vedd körül gyermekedet

A gyerekek, megismerkedve a világgal, elfogadóan állnak az állatokhoz. Barátokként tekintenek rájuk és mindent megtesznek, hogy megvédjék őket. Képesek minden kóbor állatot befogadni, bogarakat gyűjteni, így mire oviba mennek, már mindegyiküknek van kedvenc állata. A fiúk az őskori dinók nagy szakértői, szinte minden fiúszobában lakik pár T-Rex, de nagy kedvenc a kutya, macska is. A lányok különösen nagy rajongói a lovaknak, nyulaknak, bármilyen állatos témájú játékkal sok éven keresztül eljátszanak.


Természetesen sokan vágynak saját állatkára, de erre nincs lehetőség, ezért rendszeresen járnak lovagolni vagy állatos táborokba, és az ott tanult állatgondozási teendőket a játékokban idézik fel. Ezért van ekkora sikere a különböző állatfarmos, lovardás és más, állatos témájú játékoknak. Egy szó mint száz, a gyerekek szeretik az állatokat, bármilyen állatos játékkal szívesen eljátszanak, ezért ha ilyen játékokkal fejlesztjük őket, biztosan nem fogunk mellé.


Nincs gyerekszoba állatok nélkül


Ahogy az óvodáskorra megerősödnek a gyerekek verbális képességei, egyre erőteljesebb kapcsolatba kerülnek az állatokkal. Szeretik az állatos verseket, meséket, kedvenc állatjátékaik segítségével pedig eljátsszák a képzeletük által kreált szituációkat. Plüssállatokkal teáznak, a kedvenc alvóállatkával alszanak az oviban, és természetesen otthon is sok plüss veszi őket körül. Képzelőerejük óriási. Szeretnek alkotni, kisiskoláskorra egyre inkább a logikai gondolkodást segítő játékok kerülnek a látókörükbe. Az ismeretterjesztő füzetek is sok, állatokkal kapcsolatos ismeretet adnak át.


Az építőjátékok között is sok állatosat találunk


A Lego és a Playmobil is készít több darabból összeépíthető játékokat, amik fejlesztik a kreativitást, a kézügyességet, kitartást és a figyelmet. Ezekkel az építőjátékokkal sokféle kor, helyzet és szituáció felépíthető és eljátszható, így minden korosztály képes elfoglalni magát velük. Sokszor még felnőttként is érdekes csatlakozni az építkezéshez.


A KreatívJáték.hu-nál számtalan állatos játékot találtok: a Schleich műanyag állatkái a legkedveltebbek közé tartoznak. A Sylvanian Families játékok is nagyon népszerűek, mert a gyerekek kedves állatfigurák bőrébe bújva élhetnek át kalandokat. A játékban mókus, nyuszi, hörcsög, kutya, macska és más egyéb szőrös szereplők élnek nagy családokban, egész városokat alkotva. Piacra, iskolába, étterembe járnak, fociznak, akárcsak az emberek. A házakon és járműveken kívül számtalan kiegészítővel lehet az életüket változatosabbá tenni.


Hasonló a koncepció, mint a Barbie játékoknál, csak ezzel az állatos szerepjátékkal fiúk és lányok is szeretnek játszani. A felnőtteket utánzó szerepjátékok segítenek a gyerekeknek, hogy ki tudják játszani magukból a konfliktusaikat, és újraélni azokat a szerepeket, amikben szívesen elképzelik magukat.

Irány a webshop!