A ti babaszobátokkal harmonizál a babaágynemű szett?

Amikor egy anyuka elkezdi a kisbabájára való várakozás alatt beszerezni a különböző textíliákat és bútorokat, gyakran elveszik a bőség zavarában. Természetesen a helyzeten az sem segít, hogy mindenki egészen mást tanácsol. A babaszobákkal kapcsolatban a legtöbb anyuka ugyanarra vágyik: egy harmonikus kis szobácskára. Mi ismerjük a titkot, hogyan érdemes megalkotni az ilyen helyiséget. Nem gondolnád, de az egyik legfontosabb a kicsi ágyában az ágynemű. Hogy miért? Mire van még szükség a tökéletesség megteremtéséhez? Olvass tovább, ha érdekel!


Az előkészületek


Azt már az egész folyamat kezdetén el kell dönteni, hogy milyen szobát szeretnél. Hagyományos fiú-/lányszobát, amely kékben/rózsaszínben pompázik, és mindent kocsik/babák díszítenek? Vagy szeretnél szakítani a megszokásokkal, és valami igazán egyedit alkotni? Természetesen a kettőt akár keverni is lehet. Az alapszínek kiválasztása nagyon fontos, hiszen ezek alapján sokkal könnyebb minden mást is beszerezni.

Ha szeretnéd, hogy a kék vagy a rózsaszín domináljon a szobában, ám nem akarsz unalmas hatást elérni, egészítsd ki 2-3 másik színnel. A rózsaszínt fehérrel, világoskékkel, sárgával vagy lilával érdemes társítani, míg a kéket fehérrel, szürkével, pirossal, zölddel!

A nem hagyományos színek esetében vigyázz arra, hogy ne ess túlzásokba! Amikor modern szobákat rendeznek be a szülők, gyakran esnek bele abba a hibába, hogy a tradíciók helyett 4-5-6 színt is kiválasztanak “fő” színnek. Amennyire kellemetlen lehet a monokromitás, úgy a színkavalkád sem előnyös.


A dekorálás és a babatextíliák


Nem csupán a színre kell odafigyelni, de a mintákra is! A függönyöket, a kicsi éjjeli lámpáját, a babaágyneműt, na meg a falra kerülő díszítéseket mind úgy kell kiválasztani, hogy illeszkedjenek egymáshoz. Nem csupán a szín, de a minta kavalkádja is kellemetlen.


Hiába gyönyörű minden szükséges dekoráció a baba szobájában, ha semmi nem illik semmihez. A babaszobába kerülő ágynemű segíthet abban, hogy tökéletes lehessen a harmónia. Vegyünk egy egyszerű példát! Ha szeretnéd, hogy a gyerek szobájában minden fehér, zöld és sárga legyen, ilyen legyen a dekoráció színe. A három különböző szín úgy tud igazán harmonizálni, ha a szoba textíliáin, ezek közül is leginkább a babaágynemű szettjén - és a babatakarón - múlik a trükk hatásossága.


Nem elég egy babaágynemű szett!


Természetesen az ágyneműt szettben érdemes beszerezni, hiszen így lehet egységes a kiságy külseje. Ahogyan a szülők szobájában is, úgy a babaszobáéban is az ágyikó van a szoba középpontjában. Figyelj rá oda, hogy több ágyneműszett is legyen, hiszen a kicsi babák esetében nem tudhatod, mikor történik egy aprócska baleset! Ha több különböző mintát is veszel, mindenképp győződj meg arról, hogy a színárnyalatuk megegyezik.

Irány a webshop!