A ricinusolaj elképesztő ereje

A ricinusolajat a ricinus magjának sajtolásával állítják elő. A legtöbben hashajtó hatásáról ismerik, pedig ennél bizony sokkal többre hivatott: ragyogóvá teszi a hajat, a szempillát, a bőrt és a körmöt is. A Soapcenter segítségével most utánajárunk, miért ennyire nagyszerű anyag!


A RICINUSOLAJ TARTALMA ÉS HATÁSAI


A Soapcenter folyékony olajai között megtalálható, 100%-os tisztaságú ricinusolaj gazdag zsírsavakban. Ezek gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással bírnak, valamint bővelkednek E-vitaminban és ásványi anyagokban. Ápol, hidratál, hozzájárul a gyulladások kialakulásának csökkentéséhez és a már meglévők kezeléséhez. A bőr saját kollagéntermelődésének serkentésével pedig támogatja a fiatalos, sima arcbőrt.


Kiválóan használható testápolóként az egész test felületére, arcápolóként, de a hajra, a szempillákra és a szemöldökre is kenhető. Erősíti, dúsítja, ragyogóvá és egészségessé teszi ezeket a területeket. A szemöldökre és a szempillákra vigyük fel a ricinusolajat egy fülpiszkáló segítségével és hagyjuk hatni egész éjszaka.


Nemcsak a hajat, de a fejbőrt is ápolja, így a korpásodással, kopaszodással küzdőknek is segítségére lehet. Hajpakolásként alkalmazva a ricinusolaj elképesztő hatásáról tesz majd tanúbizonyságot. Éjszakára hagyjuk a hajon, csavarjuk a fejünket törölközőbe, majd reggel mossuk le a pakolást.


Az olaj a lábfejen lévő bőrkeményedések kezelésére, a láb puhává tételére is alkalmas. Várandós kismamák is bevethetik a terhességi csíkok elkerülése érdekében, de hasi műtét után is alkalmazható. A ricinusolajos masszázs és pakolás ugyanis segít megelőzni az összenövések, sérvek kialakulását. Erre heti egyszer elegendő sort keríteni. A ricinusolaj a körmöket is erősíti. Valódi, univerzálisan használható kozmetikai anyag.


HÁZI KOZMETIKUMOK RICINUSOLAJJAL


Most, hogy már tudjuk, mennyi mindenre használható a ricinusolaj, nézzük meg, milyen módon érdemes alkalmazni. A rendkívül olcsón kapható ricinusolajat bátran kenhetjük önmagában is a hajra, körömre, a szemöldökre, a szempillára és a bőrre is. Masszázsolajként is megállja a helyét. De shea vaj felhasználásával vagy kókuszolajjal egy-egy arányban összekeverve remek házi haj- és testpakolások is készíthetők belőle.


A sárgás színű, szinte szagtalan, sűrű folyadék sokoldalúan szolgálja a szépséget. Csökkenti a ráncok láthatóságát, gyulladáscsökkentő tulajdonságának köszönhetően eltünteti a pattanásokat, ápolja a bőrt, dúsítja, erősíti a hajat és a szempillákat. Amit sokan nem tudnak róla, hogy aranyér és migrén kezelésére is alkalmas. Ráadásul a fájdalmat is képes csillapítani, így kis kiterjedésű sebek, horzsolások kezelésére is kitűnően alkalmas.


Mindezeket az előnyös tulajdonságokat potom áron használhatjuk ki, ha beruházunk erre a jól keverhető, környezetbarát olajra. Nem hiányozhat senki pipere szekrényéből sem ez a remek, tiszta olaj!

Irány a webshop!