A hajbeültetéssel kapcsolatos leggyakoribb tévhitek

Rengeteg olyan félinformáció kering a hajbeültetéssel kapcsolatban, mely téged is elbizonytalaníthatott. Érdemes hiteles forrásból tájékozódni és kikérni szakember tanácsát a megfelelő kezelés kiválasztásával kapcsolatban. Fontos utánajárni a hajhullás okainak is, hiszen így lehet eldönteni, hogy számodra a hajbeültetés lesz-e a legmegfelelőbb megoldás.


MIK A LEGGYAKORIBB TÉVHITEK A HAJBEÜLTETŐ BEAVATKOZÁSSAL KAPCSOLATBAN?


Az egyik leggyakoribb tévhit, hogy parókához hasonló hatást kelt, amennyiben te is átesel egy hajbeültetésen. A legtöbben ezért tartanak a beavatkozás elvégeztetésétől, mert attól félnek, hogy természetellenesen fog kinézni az újonnan létrehozott hajkorona. Illetve, hogy egyik pillanatról a másikra olyan markáns változás történik, melyet sem a páciens, sem a környezete nem tudna feldolgozni.


A hajbeültetés ma már a rutinműtétek között van számon tartva. Tulajdonképpen a haj sűrűségének megnöveléséről van szó. Amit minden esetben úgy kiviteleznek, hogy a természetes hajvonalhoz igazítják a beültetés mikéntjét. Az így megújított külső pedig eredeti hajformánkat fogja idézni. A hirtelen megnőtt hajkorona miatt sem kell magyarázkodni, hiszen a hajhagymákat tartalmazó szövettokok beépülésének hosszabb időre van szüksége. Így a hajnövekedés folyamata is természetes ütemben fog zajlani.


HAJBEÜLTETÉS UTÁN ELFELEJTHETED A HAJHULLÁST?


Ez is egy klasszikus tévhit. Először is a hajhullás okát kell feltárni, amely férfiak esetében jellemzően a DHT-hormon túlzott jelenlétéből adódik. Egyénenként változó a férfiak esetében is, hogy kit, milyen mértékben érint ez a probléma. Van, aki már a 30-as éveiben jelentős mennyiséget veszít és vannak olyanok is, akiknél idősebb korukban is maximum enyhe kopaszodásról beszélhetünk.


Hajbeültetés során a beépített hajszálak azért tudnak megmaradni, mert egy olyan donor területről távolították el őket, ami ellenáll a DHT-hormon károsító hatásainak. Viszont azok a területek, ahol az eredeti hajhagymák vannak jelen, ott a hormonra érzékeny hajszálak kihullhatnak a jövőben. Ezek állapotán mezoterápiás kezelésekkel sokat lehet javítani, amivel blokkolható a DHT hatása.


MÁR NEM SZÜKSÉGES LEBOROTVÁLNI HAJADAT A BEÜLTETÉS ELVÉGZÉSÉHEZ


A régebbi technológiák kialakítása miatt muszáj volt megválni a meglévő hajtól is. Ezért a kezelés elvégzése előtt leborotválták a fejbőrt. Ma már azonban olyan eszközök is rendelkezésre állnak, melyek kialakításuknak köszönhetően képesek borotválás nélkül is végrehajtani a beültetést.


Fontos, hogy olyan felkészült klinikát válassz, mint az Art 'N Hair, hiszen csak ilyen helyeken rendelkeznek azzal a speciális orvosi tapasztalattal, mellyel tökéletesen lehet kivitelezni a hajbeültetést. Illetve az is fontos, hogy a kiválasztott klinika rendelkezzen minden modern eszközzel, mellyel a lehető legmagasabb színvonalon tudják elvégezni a kezelést.

Irány a webshop!