A fekvő vagy az álló szoláriumot érdemes választani?

A régóta szolizóknak már többnyire megvannak a kialakult szokásaik, vagyis van, aki a fekvő szoláriumot preferálja, és van, aki az állóra esküszik. De mi a különbség a két típus között, és igaz-e, hogy az egyikben tartósabb és egyenletesebb barnulás érhető el, mint a másikban?

Fekvő gép

Kétségtelen, hogy a fekvő szoláriumok használata jóval kényelmesebb, mint az álló változatoké, hiszen ezekben kényelmesen elfeküdve lehet relaxálni, míg a csövek végzik a dolgukat.

További pozitívum a fekvő gépeknél, hogy bizonyos típusok fel vannak szerelve külön arcbarnítóval, amit külön lehet szabályozni vagy akár ki is lehet kapcsolni.

Amire még figyelni kell a fekvő szolárium használatánál, az a megfelelő higiénia. Ugyanis a fekvő szoliban egy plexi választja el a meztelen testedet a csövektől, amin bizony megjelenhetnek az izzadságfoltok. Sajnos előfordulhat, hogy nem minden szalonban végzik el az egyes vendégek közötti alapos takarítást a szalon dolgozói, de többnyire elérhető közelségben található a tisztítószer és a papír törlőkendő, hogy a következő barnulni vágyó megtisztíthassa használat előtt a plexi teljes felületét.

Álló gép

A Hollandimpexnél kapható álló szoláriumgépek legnagyobb előnye, hogy mindenhol egyenletes barnulást biztosítanak, még a hajlatokban is. Továbbá higiénikusabbnak tartják a fekvő változatnál, hiszen a test gyakorlatilag nem érintkezik semmivel, maximum a karok felemelve tartását segítő kapaszkodóval, ami a fej fölött található.

Hátránya az álló gépeknek, hogy jelentős többségükben nincs külön arcbarnító funkció, így értelemszerűen nem is lehet szabályozni, hogy mennyire barnuljon az arcod. A fekvő verzióhoz képest kényelmetlenebb, hiszen több percig egy helyben állni unalmas lehet.


Tehát az álló vagy inkább a fekvő készülék javasolt?

Nem lehet mindenkire egységes és működő megoldásként ráerőltetni sem az álló, sem a fekvő szolárium használatát, hiszen mindenkinek egyéni preferenciái vannak arról, hogy melyiket választja szívesebben.

Ugyanakkor a tapasztalatok azt mutatják, hogy a legjobb eredmény elérése érdekében érdemes a két típust felváltva használni, hiszen így élvezhetőek mindkét szolárium előnyös tulajdonságai a barnulások során.

Amennyiben további információra lenne szükséged, esetleg kérdezni szeretnél, keresd fel a Hollandimpex oldalát!

Irány a webshop!