A biztonságos webtárhely-üzemeltetés alapjai

Nem elég biztonságos a weboldal? Túl drága? Szükség lenne egy profi csapatra, aki rendben tartja a webtárhelyet? Ma már szerencsére még csak a szomszédba sem kell menni érte, hiszen mindez akár online is elérhető.

Aki szeretné biztonságban tudni weboldalát, annak a RackForest webtárhelybérlés lehetősége kiváló választás.


A webtárhely bérlésének előnyei

Sok olyan eset van, amikor jobban megéri bérelni – a webtárhely kifejezetten ilyen. Így egy olyan weboldalt vagy alkalmazást kapunk, ami mindig stabil és megbízható szerveren fut majd, folyamatosan elérhető és optimális teljesítményt nyújt mind a felhasználók, mind a látogatók számára. Gyors betöltés, jó felhasználói élmény is tartozik jó esetben a szolgáltatáshoz. A használatot a weboldalkészítő eszközök, előre telepített alkalmazások és a könnyen kezelhető adminisztrációs felületek is segítik.


Linux-alapú webszerverek

A Linux-alapon futó rendszerek messze földön híresek rugalmasságukról és megbízhatóságukról. Több rétegű védelmi mechanizmusokkal is rendelkeznek, megvédve az adatokat és alkalmazásokat a biztonsági kockázatoktól.

A cPanel és a CloudLinux kombinációja több szempontból is ideális választás. Előbbi felelős a funkcionalitásért, könnyen kezelhető felhasználói felületet biztosítva, amin keresztül egyszerűen el lehet érni a webes szolgáltatásokat is. Utóbbi pedig a stabilitásért és teljesítményért felel, hatékonyan kezelve az erőforrásokat és elszigetelve az egyes felhasználókat egymástól.

Nézzünk egy átlagos Linux-webszervert. Számos alkalmazást futtathatunk rajta, beleértve a PHP-t és más nyílt forráskódú szoftvereket egyaránt. A cPanel által támogatott PHP verziók széles skálán mozognak, így ki lehet használni a legújabb technológiákat. A Softaculous segítségével pedig könnyen telepíthetünk több tucat egyéb alkalmazást, ideértve a népszerű WordPresst, a Joomlát vagy amit csak szeretnénk.

Kiemelt fontosságú továbbá az adatbiztonság és a védelem is. Az Imunify360 szolgáltatás kiterjesztett biztonsági funkciókat kínál, ideértve a tűzfalat (WAF), valamint a behatolási érzékelési rendszert (HIDS) is.

A Linux-alapú webszerverek tehát kiváló választásnak bizonyulnak több szempontból is, hiszen stabilak, biztonságosak, és kényelmi szempontból is megfelelőek a felhasználók számára.


Mikor és melyik tárhelyet válasszuk?

Tárhely választása esetén figyelembe kell venni a konkrét igényeket és elvárásokat.

Amennyiben például egyszerű üzleti vagy személyes bemutatkozó honlapot, blogot szeretnénk indítani, ahol a napi látogatószám valószínűleg nem haladja majd meg az 1000-et, akkor például az SSD One Webtárhely lehet az ideális csomag.

Induló webshopoknak vagy kisvállalatoknak ennél egy fokkal komplexebb, SSD Fourd csomagra lehet szükségük – bár még itt sincs szó 1000-nél sokkal több látogatóról. Amennyiben igen, akkor például az SSD Ten csomag lehet a leginkább optimális rendszer.

Irány a webshop!