3 tanács a szakállnövesztéshez

Ha már szakállnövesztésbe kezdtél, akkor biztosan tudod, hogy türelmesnek kell lenned. De hogy a folyamat végén a vágyott elképzelés legyen az arcodon, tehetsz néhány dolgot. Összeszedtük most három pontba a leglényegesebb tanácsokat.

Ne nyírd!

A szakáll kb. 1 hónaposan kezd el úgy kinézni, hogy már jogosan eszedbe jut, hogy hozzá kellene nyúlni. Ekkor már igazíthatsz rajta, de amíg el nem éri a teljes terjedelmét, addig ne nyúlj hozzá! Erősen tartja magát az a legenda, hogy ha lenyírsz valamit, akkor az megerősödve fog újranőni. Sajnos a szakáll esetében ez biztosan nem lesz igaz.

Étkezz és élj egészségesen!

Természetesen pusztán az étrendtől nem fog kinőni a szakállad. A kiegyensúlyozott táplálkozással csak támogatni tudod a növekedés folyamatát. Ebből a szempontból a biotin, azaz a B7-vitamin lesz a fontos az étrendben. A B7 hiánya okozhat ugyanis szőrnövekedési gondokat. Jobb ezt megelőzni, és a növésztés fázisa alatt többet fogyasztani belőle. Ezt az anyagot megtalálod például a répában, a tejben, a gombában vagy a banánban is. Fontos még az A-, a B1-, B6-, B12-vitamin is. Fogyassz belőlük is megfelelő mennyiségeket! A mozgás beindítja a vérkeringésed, ami rögtön oda tudja szállítani ezeket a vitaminokat, ahol szükség van rájuk. Így a rendszeres sport is jó szolgálatot tehet az ügyért.

Igyál minimum napi 2 liter vizet, hiszen a hidratálás teszi fényessé és élettel telivé a szőrszálaidat is. A kielégítő alvásmennyiség szintén segíthet téged a növesztésben, hiszen ilyenkor nő a szőr.

Ha mégis valahol ritkulást vennél észre, akkor érdemes az egészségi állapotodat ellenőrizni. A ritkulás oka lehet ugyanis akár egy begyulladt fog vagy egy autoimmun betegségre adott válaszreakció is. Mindenképp járj utána!

Higiénia

A növekedő szakáll viszkethet, de azt tanácsoljuk, hogy inkább próbáld meg a vakarást elkerülni. A sűrű vakargatás ugyanis az arcbőr korpásodásához, szárazságához vezethet. Ez az állapot pedig nem kedvez a növekedésnek. Ugyanígy a túl sűrű mosás sem.

A szakemberek szerint a legoptimálisabb, ha heti kétszer fürdeted meg a szakállad. Használj kifejezetten erre a szőrzetre kifejlesztett sampont! Ilyeneket találsz a #Barba Italiana szakállápoló termékei között is. Nyugodtan fésülheted is, de ezzel se ess túlzásba! A sok fésülés töredezést okozhat, ami kihulló szőrszálakat eredményezhet.

Végezetül pedig ejtsünk néhány szót a szakállnövesztő szerekről is. Nem árt tisztában lenned azzal, hogy ezeknek a szereknek a használata sem fog hirtelen a semmiből dús szakállat eredményezni. Sokkal inkább teszik egészségessé a már meglévő szálakat és aktivizálják a nyugvó szőrtüszőket. Válassz természetes, gyógynövényes alapú termékeket, és akár naponta is használhatod őket a cél eléréséig.

Összefoglalásként elmondhatjuk, hogy ha egészségesen élsz, sokat mozogsz és jól táplálkozol, akkor azt az egész tested meghálálja, beleértve az épp növekvő szakálladat is.

Irány a webshop!