Óvjuk pénztárcánkat és környezetünket!

Bizonyára sokakkal előfordult már, hogy csomagot szerettek volna feladni, és egy egyszerű kartondobozért pénzt adtak ki. Ezután a cikk után a homlokukra fognak csapni, hogy milyen felesleges dolgot csináltak. Ugyanis ahhoz, hogy eleget tegyünk egy küldemény csomagolási előírásainak, nincs szükség vadonatúj dobozra. Egy használt karton is megfelelő lehet, mellyel biztonságosan feladhatjuk csomagunkat.


Kétségtelen, hogy így megkíméljük a pénztárcánkat, de nem ez az egyetlen és legjelentősebb előnye a használt kartonnal való csomagolásnak. Azzal, hogy újrahasznosítunk, illetve többször felhasználható anyagot alkalmazunk, óvjuk a környezetünket. Segítünk a bolygónkon a felesleges hulladéktermelés csökkentésével.


Az már egyértelművé vált, hogy értelmetlen új dobozt vásárolni, viszont az még nem derült ki, hogy merre keressünk használtat. Íme néhány egyszerű tipp, amely segítségünkre lehet nemcsak csomagfeladáskor, de akár költözéskor is!


Szelektív hulladékgyűjtő szigetek


Érdemes ellátogatni egy szelektív hulladékgyűjtő szigetre. Rendszeresen látni, hogy a konténerek mellett halomban állnak a kartondobozok. Hogyha ezek alig használtak, és teljesen épnek bizonyulnak, miért is ne felelnének meg számunkra?


Ha éppen lomtalanítási időszak előtt állunk, még a hulladékgyűjtő szigeteket sem kell meglátogatnunk. Elég, ha a környéken körbenézünk, hiszen sokan teszik ki az utcára szükségtelenné vált kartonjaikat.


Bár egy kis időt vesz igénybe ez az opció, mégis egyszerű és teljesen ingyenes. Ha pedig a csomagolás megvan, máris feladhatjuk küldeményünket az internet segítségével! A Csomagnet.hu belföldi csomagfeladáshoz rendelkezésünkre áll.


Áruházak


Jó ötlet felvenni a kapcsolatot kisebb áruházakkal, ugyanis nagy számban halmozódik fel náluk kartondoboz, amely hulladékként kerül el tőlük. Kétségtelen, hogy ezzel a lehetőséggel nemcsak mi, de a kereskedők is nyernek.


Nagyobb áruházaknál is próbálkozhatunk, mivel sok esetben náluk is hozzájuthatunk ingyenes csomagolóanyaghoz.


Az internet


Mint ahogy az a mai világban elvárható, ebben a témában is akad online megoldás. Ez ugyan nem ingyenes, cserébe viszont egyértelműen a leggyorsabb és legkényelmesebb opció, hiszen anélkül véghezvihető, hogy kimozdulnánk otthonunk kényelméből. További előny, hogy ha egy cégtől veszünk dobozt, biztosak lehetünk abban, hogy az megfelelő biztonságos csomagküldéshez. Ez nem utolsó szempont, mivel egy megviselt, elhasznált doboz nem tud kellő tartást biztosítani a csomag tartalmának.

Az interneten számtalan csomagolástechnikával foglalkozó cég áll szolgálatunkra, ahol különféle típusú dobozok közül válogathatunk, de akár magánszemélyektől is vásárolhatunk.


Ha a küldeményünk megkapta a megfelelő csomagolást, intézzük annak feladását kényelmesen, otthonról a Csomagnet.hu segítségével.

Irány a webshop!