Lesz mit kihasználni: idén 7 hosszú hétvégénk lesz!

Vége az ünnepeknek és vége 2018-nak is, és noha még alig hevertük ki a „téli szünet” semmittevéssel vagy épp aktív pihenéssel töltött kellemes napjait, már mindenki azt számolgatja ilyenkor, hogy hány hosszú hétvégén lesz idén alkalmunk újra lazulni, lustulni, utazni, vagy mondjuk családot látogatni. A következőkben összeszedtük a szükséges tudnivalókat a rövid hetekről, melyekről egyébként röviden annyit érdemes tudni, hogy szerencsére lesz belőlük bőven.

Ahogy minden évben, idén is a összeállították a munka- és pihenőnapok listáját, melyet általában minden év elején úgy böngészünk, ahogy az iskolások számolják vissza a napokat a vakációig. Persze, a pihenőnapoknak az ára az, hogy a legtöbben egy-egy szombati munkanapon dolgoznak majd, de azért valljuk be, amikor eljönnek a hosszú hétvégék, erre kevesen gondolnak. Idén 7 rövid hetünk is lesz, mutatjuk őket:

Március 15-e idén péntekre esik, ami természetesen így pihenőnap lesz, a nemzeti ünnep tehát – ami nincs is olyan messze – idén 3 napos hétvége lesz!

A március 15-ei hosszú hétvégén lesz időnk a családunkkal lenni


Április 19-e ugyan csak tavaly óta lett pihenőnap, de ennek idén is örülni fogunk, hiszen nagypénteken egy újabb hosszú hétvégén ünnepelhetjük a húsvétot. Ez lesz az idei év első 4 napos hétvégéje, hiszen április 22-e, húsvét hétfő is pihenőnap, szóval már mindenki tervezheti az utazásokat!

Május elseje idén szerdára esik, szóval ekkor sajnos lecsúszunk egy hosszú hétvégéről, de ha valaki nagyobb kiruccanást tervez, akkor csak 2 napot kell (szerda előtt vagy után) kivennie a munka ünnepe mellett!

Június 10-e, azaz pünkösd hétfő magától értetődően egy újabb hosszú hétvégét jelent, ha valaki a nyár elején már pihenne egy nagyobbat, az ne feledje!

A júniusi hosszú hétvégét akár már nyaralással is tölthetjük


Az államalapítás ünnepére, augusztus 20-ra is érdemes előre készülni, hiszen az keddre esik idén, ami azt jelenti, hogy az előtte lévő augusztus 19-ei hétfő is pihenőnap lesz. Ezt a hétfőt már az előző héten, augusztus 10-én, szombaton ledolgozzuk, amit azért könnyebb lesz elviselni annak tudatában, hogy az államalapítást egy újabb 4 napos hétvégével ünnepelhetjük.

Október 23-án sajnos csak egy napot pihenhetünk a hét közepén, az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja idén ugyanis szerdára esik.

November elseje, mindenszentek is péntek lesz idén, ráadásul ebbe a 3 napos hétvégébe nem rondít bele semmiféle szombati munkanap!

Miénk lesz az egész karácsonyi hét!


December első és második hete is hosszú hét lesz, de megéri húzni kicsit az igát ezeken a szombatokon (december 7-én és 14-én), hiszen 2019 leghosszabb munka nélkül töltött „hétvégéje” vár ránk karácsonykor. December 24-e ugyanis keddre esik, amit ledolgozunk előre és még csak ezután jön december 25-e és 26-a, melyeken nyilván nem dolgozik a többség. Az ünnepi héten 27-én sem kell melózni majd, hiszen az egy péntekre esik, melyet korábban szintén már ledolgoztunk. Nagyon jól hangzik ez: hiszen ha számolunk, akkor egyhuzamban 6 napos “hétvége” szilveszter előtt!

Apropó szilveszter: az év utolsó napja idén keddre esik, 2020 első napja pedig értelemszerűen szerdára.


Forrás: pécsma.hu

Irány a webshop!