Természettudományi Múzeum

Jegyár
250 Ft-tól
Nyitás
10:00 órától
Zárás
16:00 órakor

Történet

A Mecsek, a Villányi-hegység és a Dráva mente természetes élőhelyeinek növény- és állatvilága.

A Természettudományi Múzeumban a látogatók az ország harmadik legnagyobb madártojásgyűjteménye mellett megtekinthetik a Pannon-tenger mocsaras partjain élő mecseki dinoszaurusz nyomait, a jégkorszaki ősmaradványok között a „pécsi mammut” csontjait.
Évek óta népszerűnek bizonyulnak a múzeum rendszeresen megtartott múzeumpedagógiai foglalkozásai, kirándulásai.
Az állandó kiállítások változatos időszaki kiállításokkal egészülnek ki.

Egyperces - szerző: Horváth Viktor, író

Semmi értelme természettudományi múzeumot fenntartani egy ekkora városban. Budapest, az igen. Vagy például New York. Ott még bálnacsontváz is van, jó nagy, szóval menjenek New-Yorkba, ha nagyokat akarnak látni. Itt viszont a nagy dolgok helyett olyasmit találunk, ami sehol másutt nem létezik, és nem is létezett sehol máshol, mert itt, Baranyában vagy Pécsen született, élt-halt; mert ez egy helyi természettudományi múzeum.

A világon egyedül itt látható az erectopithecus interdum dravaensis, (a néha fölegyenesedő drávai majom), amelynek megkövesedett csontvázát a Dráva folyó ártéri üledékéből ásták ki egy horgászstég lábazatának mélyítésekor. A fosszilia fosszília radikarbonos vizsgálata során kiderült, hogy a néha fölegyenesedő drávai majom a felső miocén korban élt. Fogazata és jellegzetes vonalú járomcsontja miatt a mezei nyúl méretű főemlőst a paleontológusok az állatvilág és a magyarság közötti eddig hiányzó evolúciós láncszemnek tekintik.

Szintén környékbeli lelet a Mecsek hegység északi völgyeiben megtalált elefántnyi méretű deogenetopithecus altoconvallis (Isten által teremtett völgyi majom), és a mikroszkopikus bacilus extraterritorialis – az utóbbi ártalmatlan egysejtű földönkívüli civilizáció beavatkozásával került az Égervölgyi tó feletti játszótérre; élőhelye természetvédelmi terület.

Komoly
Tényleg vannak itt ősi kövületek, lokális szépségek; és a múzeum reagál a kor változásaira, a természet és a városiasodás egymásra hatására. Megmutatja a múltat, és érdekli a jövő.

Jegyárak

Teljes árú belépő: 500 Ft
Kedvezményes árú belépő: 250 Ft

Természettudományi Múzeum
+ 5Természettudományi Múzeum
+ 5Természettudományi Múzeum
+ 5Természettudományi Múzeum
+ 5Természettudományi Múzeum
+ 5Természettudományi Múzeum
+ 5Természettudományi Múzeum

Megközelíthetőség

A Főpályaudvarról gyalogosan megközelíthető.

Parkolási lehetőség a Szabadság utcában.

Elérhetőség
Név
Természettudományi Múzeum
Cím
7623 Pécs, Szabadság u. 2.
Telefonszám
+36 72 213 419
Nyitva tartás

hétfő: zárva
kedd: 10:00 - 16:00
szerda: 10:00 - 16:00
csütörtök: 10:00 - 16:00
péntek: 10:00 - 16:00
szombat: 10:00 - 16:00
vasárnap: 10:00 - 16:00

Irány a webshop!