Zárás
24:00 órakor

Mecseknádasd, a rejtőzködő borfalu a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet határán, festői fekvésű völgyben fekszik.

A hegyek, erdők között kanyargó Réka-patak, a Schlossberg várhegy, illetve a Templom-hegy lábánál elterülő sváb település joggal viseli a „Keleti-Mecsek kapuja” nevet. A vadban gazdag erdőkben nem nehéz természetes környezetükben megfigyelni az őzeket, szarvasokat.

Az itt élő emberek máig őrzik jellegzetes német tájszólásukat, néptáncaikat és mesterségeiket. Ez nyomon követhető a nyelvhasználatban, a rendezvények terén és a rendezett portákon is.
A településszerkezet érdekessége a dűlőkben meghúzódó öt nagy pincesor. A régi hangulatot árasztó pincesorokon a szőlő- és borosgazdák pincéiből kikerülő finom borok a szorgalmat, és a hagyomány tiszteletet igazolják. A Pécs-Mecseki borút részeként a település ad otthont a magyarországi németek országos borversenyének is.
A természeti értékek mellett az épített kulturális örökség is számos értéket és titkot rejt magában. A Schlossberg várhegy és kilátó, a Német Nemzetiségi Tájház, a Réka-vár kőfal maradványai, a Német Tanösvény, a Mesterségek Háza, a Keszler-vízimalom, illetve a kápolnák és templomok megtekintése során időutazásban lehet részünk az Árpád-kortól a török hódoltságon át a 18. századi sváb betelepítésekig. A fazekas, keramikus, faszobrász és méhész mestereink bemutatókat és foglalkozásokat is tartanak az érdeklődőknek.
A Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra és a Mária-út útvonala is átszeli a települést, melyek mellett, hegyi kerékpárutak, tansövények találhatók. A pihenni vágyókat pedig számos, minősített falusi szálláshely és vendéglátóhely várja.
Látogasson el Mecseknádasdra, legyen a vendégünk!
Megközelíthetőség

Busszal a pécsi autóbusz-állomásról közvetlen járatokkal elérhető. Autóval a 6-os úton kell végigmenni Mecseknádasdig.

Elérhetőség
Név
Mecseknádasd
Cím
7695 Mecseknádasd
Telefonszám
+36 72 563 100
Nyitva tartás

hétfő: 00:00 - 24:00
kedd: 00:00 - 24:00
szerda: 00:00 - 24:00
csütörtök: 00:00 - 24:00
péntek: 00:00 - 24:00
szombat: 00:00 - 24:00
vasárnap: 00:00 - 24:00

Irány a webshop!