Duna Dráva Nemzeti Park - Ős-Dráva Látogatóközpont

A Harkánytól 15 km-re az Ormánság területén, Szaporca település közelében elhelyezkedő Ős-Dráva Látogatóközpont a Duna-Dráva Nemzeti Parkot, a Dráva folyót, az egykori ormánsági életet és a tradicionális gazdálkodási formákat mutatja be.

A látogatóközpont főépületében található korszerűen és látványosan kialakított kiállítás az ormánsági táj jellegzetes élőhelyeit, néprajzi hagyományait, illetve a természet erőforrásainak egykori, természetközeli hasznosítását ismerteti meg a látogatóval.

Az épület körül kialakított, hagyományos tájfajtákból álló gyümölcsös, valamint fűszer- és gyógynövénykert további ismeretbővítésére kínál lehetőséget. A kikapcsolódást népi iparművész által készített játszótér és tűzrakó helyek is szolgálják, a környező területeket kilátótoronyból lehet megtekinteni. A látogatóközpont majorjában őshonos magyar háziállatokkal találkozhatunk.

A három, interaktív elemekkel gazdagított tanösvény bejárásával a Dráva élővilága, a hagyományos gazdálkodás, valamint az Ős-Dráva program ismerhető meg.
Az egyéni és csoportos látogatók magyar, angol, német és horvát nyelven elérhető vezetőfüzet vagy audioguide segítségével barangolhatnak a központ területén, de lehetőség nyílik gyalogos-, kenu-, kerékpártúrák és más természetismereti és kulturális programok szervezésére is, ahol a Duna-Dráva Nemzeti Parki Igazgatóság munkatársai mutatják be a felkeresett vadregényes tájat.
Aktuális programok elérhetők a www.odlk.hu oldalon.

+ 0

Megközelíthetőség

Busszal az Autóbusz állomásról Harkányi átszállással lehet eljutni..

Autóval a 58-as úton kell haladni.

Elérhetőség
Név
Szaporca- Ős-Dráva Látogatóközpont
Cím
7843 Szaporca, Unnamed Road
Telefonszám
+36 72 223 015
Email
Nyitva tartás

hétfő: zárva
kedd: 10:00 - 16:00
szerda: 10:00 - 16:00
csütörtök: 10:00 - 16:00
péntek: 10:00 - 16:00
szombat: 10:00 - 16:00
vasárnap: 10:00 - 16:00

Irány a webshop!