Történet

Abaliget a Mecsek északnyugati lejtőjén, egy erdőkkel övezett völgyben fekszik.

A falu neve az "Aba" és a "liget" szavakból származik. Az "Aba" szó az apát jelenti, a "liget" szó pedig a táj jellegére utal.
Az Abaliget-barlang a Mecsek hegység egyik népszerű látványossága, a cseppkőbarlang félmillió évvel ezelőtt alakult ki a kagylós mészkőben. Ez a Dél-Dunántúl leghosszabb barlangi patakja, ez a patak táplálja a két mesterséges tavat, amelyek csónakázási, horgászási és fürdőzési lehetőséget kínálnak. A cseppkőbarlang a kedvező klíma miatt számos jótékony hatással van az asztmában és egyéb légúti betegségekben szenvedőkre. A barlang közelében egy denevérmúzeumot alakítottak ki, amely egy egyedülálló tematikus kiállítás a denevérekről, és segít jobban megérteni a denevérek világát. A barlang feletti erdő tökéletes rövid túrákra. A falu feletti dombon található a római katolikus templom. A templomot Mária Magdolna tiszteletére építették.

Nincs kiválasztva adat a nevű blokknál

Megközelíthetőség

A falu Pécsről vonattal és busszal is megközelíthető. Busszal az autóbusz-állomásról közvetlen járat indul. Vonatok két óránként indulnak a Főpályaudvarról.

Elérhetőség
Név
Abaliget
Cím
7678 Abaliget
Telefonszám
+36 72 598 001
Irány a webshop!