Tudnivalók

Téma: zene

Pécs zenei élete több évszázados múltra tekint vissza; a 19. századtól kezdve a pécsi polgárság mindennapjaihoz szervesen hozzátartozott a komolyzene művelése, Pécs zenei kultúrája intézményes szinten és a polgári családok életében is alapvető igénnyel bírt.
A Pannon Filharmonikusok kezdeményezésére létrejött és az Irány Pécs NKft. által szervezett tematikus sétán a résztvevők végiglátogatják a belváros zenei emlékhelyeit, amely által átfogó képet kaphatnak Pécs világszínvonalú zenei múltjáról, valamint a város zenetörténeti érdekességeiről. Kiderül többek között, hogy hol és hogyan adott koncertet Bartók Béla, Fischer Anni, és Jandó Jenő, kivel muzsikált vasárnaponként Zsolnay Júlia; fény derül továbbá arra, hogy kik köszöntötték énekszóval Liszt Ferencet, valamint a mester egykori zongorájának történetére is, amely évtizedeken át rejtőzött a Leöwey Klára Gimnázium épületében. A séta vezetője Tillai Gábor történész, aki a szakmai betekintés mellett személyes vonatkozású történeteivel gazdagítja és teszi teljessé a programot.

Séta időpontok: a séta időpontjai előre rögzítésre kerülnek.

Részvételi díj: 2.500,-Ft/fő

Kedvezmény: diákok és nyugdíjasok részére 20% kedvezményt adunk, 6 éves kor alatt ingyenes.

Tüke kártyával a részvételi díj: 2.000 Ft/ fő.

A program 10 fő jelentkezése esetén indul, maximum csoport létszám: 25 fő!

A programon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

A program változtatásának jogát fenntartjuk.


Jelentkezés:

Tourinform Pécs

Pécs, Széchenyi tér 1. (Városháza épülete)

Tel: 72/213-315, 72/511-232

E-mail: info@iranypecs.hu és pecs@tourinform.hu

Web: www.iranypecs.hu

Facebook: www.facebook.com/iranypecs


A program aktuális időpontjairól és egyéb részleteiről kérjük, érdeklődjön irodánkban vagy tájékozódjon weboldalunkon és Facebook-oldalunkon!

Regisztráció
Időpont
Résztvevők
Vezetéknév
Keresztnév
E-mail cím
Irány a webshop!