Turisztikában otthon

Megújult oldalunkon nem csak a városba látogató turisták, de hamarosan a helyiek és a befektetők is egy platformon megtalálják a számukra érdekes információkat.

I love Pécs Café

Prémium kávé, minősített borok, kézműves sörök, prémium tea és matcha bar.

Szendvicsek, sütemények és jégkrémek bőséges választékkal.

Hírek

#pecsNYITVA! 2.0
Fedezd fel Pécset!, Turista, Kétkeréken, Városlakó, Szabadidő - városlakó, Idegenvezetés

#pecsNYITVA! 2.0

Fedezzük fel Pécs rejtett értékeit, ismerkedjen meg a Zsolnay család élettörténetével, Pécs Bauhaus stílusban épült épületeivel. A török tükör sétánkon a regény szerzőjével sétálunk felkeresve török kori emlékeket, és ízelítőt kapunk Pécs török kori életéből.

Kerékpáros túráinkon két ikonikus helyszínt keresünk fel a városban: meglátogatjuk a Zsolnay Negyedet és feltekerünk a Tettyére.

Ezer kalandot és élményt ígér a pécsi Múzeumok Éjszakája
Fedezd fel Pécset!, Turista, Élmények, Városlakó, Hírek városlakó, Szabadidő - városlakó, Programok - városlakó, Hírek - turista

Ezer kalandot és élményt ígér a pécsi Múzeumok Éjszakája

Tavalyi a járványügyi intézkedések miatt országosan nem lehetett megrendezni a hazai múzeumvilág immár évtizedek óta legnépszerűbb eseményét. A kényszerű „szünet” után idén visszatérhet a fesztivál. A Janus Pannonius Múzeum 2021-ben 13 helyszínen 30 programmal – tárlatvezetésekkel, interaktív családi programokkal, újonnan nyíló időszaki kiállításokkal, bemutatókkal, előadásokkal – várja a nagyérdeműt június 26-án.

Erdei túrasorozatot indít a Mecsekerdő
Fedezd fel Pécset!, Kirándulások, Kirándulások, Turista, Élmények, Városlakó, Programok - turista, Kultúra, Kultúra, Hírek városlakó, Család/gyerek, Szabadidő - városlakó, Sportolás, Sport, Programok - városlakó, Család/gyerek, Hírek - turista, Sport, Mecsek, Idegenvezetés, Pécs környéke, Egyéb, Egyéb

Erdei túrasorozatot indít a Mecsekerdő

A Mecsekerdő erdei iskolái idén ünneplik 25. évfordulójukat, a jubileumi évet egy nyáron és ősszel bejárható, ikonikus helyszíneket is érintő, nyolc útból álló túraprogrammal teszik emlékezetessé. A Kikerics és a Mókus Suli online természetismereti videó-sorozatából ismert, lelkes erdőpedagógusok most arra buzdítanak, hogy a monitor helyett nézzünk körül a természetben, és menjünk velük erdőt járni. A sorozat első eseménye június 26-án az árpádtetői Mókus-tanösvényen indul.

„Málenkij robot – 75” – kiállítás a Vasváry-házban
Fedezd fel Pécset!, Turista, Élmények, Városlakó, Programok - turista, Múzeumok, galériák, Kultúra, Kiállítás, Kultúra, Hírek városlakó, Szabadidő - városlakó, Kiállítás, Programok - városlakó, Hírek - turista

„Málenkij robot – 75” – kiállítás a Vasváry-házban

A Janus Pannonius Múzeum a pécsi Vasváry-házban (Király u. 19.) a „Málenkij robot – 75” című kamara-kiállítás megrendezésével tiszteleg az elhurcoltak és minden érintett emléke előtt. A tervezett programok (nyilvános kiállítás megnyitó, emlékműsor, könyvbemutató, filmvetítés) a járványügyi helyzet miatt elmaradnak, de a JPM a kiállításról online tartalmakat tesz közzé.

További hírek
Irány a webshop!