Turisztikában otthon

Megújult oldalunkon nem csak a városba látogató turisták, de hamarosan a helyiek és a befektetők is egy platformon megtalálják a számukra érdekes információkat.

I love Pécs Café

Prémium kávé, minősített borok, kézműves sörök, prémium tea és matcha bar.

Szendvicsek, sütemények és jégkrémek bőséges választékkal.

Hírek

Hasznos tudnivalók a skarlátpiros zsályáról
Turista, Városlakó, Hírek városlakó, Hírek - turista, Városlakó / Hírek

Hasznos tudnivalók a skarlátpiros zsályáról

A skarlátpiros zsálya egy különleges zsálya faj, amely az Amerikai Egyesült Államokban, azon belül is annak déli részén, mégpedig Mexikóban őshonos. Magyarországon egynyári növényként nevelhető fajként tartják számon.


A skarlátpiros zsálya a dísznövények csoportjába sorolható, ezen belül is a számos zsálya faj egyike. Ezek közül sokak által is ismert az akár gyógynövényként is kiváló, meglehetősen igénytelennek mondható, Dél-Európából származó orvosi zsálya, amely fűszernövényként is remekül megállja a helyét. Gyógyászati célokra a hosszúkás, kékes-zöldes színben pompázó leveleit szokták felhasználni, amelyeket júniustól ajánlott begyűjteni, eltávolítva azokat a szárról.


Az orvosi zsálya mellett ismertebb faj még például a paprikavirág és a ligeti zsálya is. Laikusok számára azonban már talán kevésbé ismert fajtája a tornyos és lisztes zsálya, a muskotályzsálya vagy esetleg az ananászzsálya.


Az érdeklődők számára a CityGreen részletesen is bemutatja, hogy mit érdemes tudni a különféle zsálya fajokról, valamint azt is, hogy azokat miként érdemes gondozni.


Az otthoni munkaállomás rendben tartása
Turista, Városlakó, Hírek városlakó, Hírek - turista, Városlakó / Hírek

Az otthoni munkaállomás rendben tartása

Az internetnek hála, egyre többen jutnak olyan lehetőséghez, amelyet kihasználva otthon tudnak dolgozni pár napot a héten. Hiszen az efféle munkavégzéshez jellemzően nincs szükség másra, mint egy számítógépre vagy laptopra és internetkapcsolatra. A home office-nak sok előnye van és néhány hátránya is mind a munkáltató, mind a munkavállaló részéről, ugyanakkor kétségtelen, hogy az otthonról végzett munka körülményei kizárólag a munkavállalót terhelik.


További hírek
Irány a webshop!