Villon-Moravetz-40

Időpont
2019.11.19. 19:00 - 20:00
Háttér

Ekként ajánlja műsorát a publikum szíves figyelmébe:

,,Az első Villon-műsorom, „A nagy-testamentum” című ver­ses, zenés összeállítás bemutatója 1979. március 22-én volt. Pont negyven éve. Ezt követte egy újabb változat 1984-ben, a budapesti Pinceszínházban, immár „Megáldva és leköpve…” címmel. Pont harmincöt éve. 1985-től, amikor leszerződtem a Pécsi Nemzeti Színházhoz, ezt a változatot játszottam évekig az Aranykacsa Vendéglőben, majd ezt követően a Művészetek Házában. Ezen előadást átszerkesztve készített tv-filmet Bükkösdi László rendező, 1989-ben. Igen. Pont harminc éve. Úgy tudtam, hogy ez a film a tévék átszervezésének következtében nyomtalanul eltűnt. Aztán nemrég váratlanul kaptam egy DVD-t. A ’89-es, Bükkösdi rendezte Villon volt rajta…, és ugyanakkor fordult az életem is…, s mivel nem hiszek a véletlenekben, ez elől már nem térhettem ki. Most nem lehet más fontosabb. Hát nézzük össze a fiatalt és az idősebbet – hogy finoman fogal­mazzak. Kicsit izgulok. A pécsi közönség elé utoljára 1999-ben léptem. Hogy ez is egy kerek évforduló? – Jé! Tényleg. Akkor most már nem kicsit izgulok.

Zene: részben a saját szerzeményem, részben Kelemen Csaba színművész barátomé, akivel az első Villon-műsort ké­szítettük… (negyven éve)

Színpadkép: Bényei Miklós díszlettervező segítségével jött létre (úgyse hiszik el, ha azt mondom, hogy idén szintén negyven éve vagyunk Barátok).

A rendező pedig nem más, mint egykori tanítványom és ba­rátom, Oláh-Fenyvesi Judit. Asszisztense: Omódi Marianna.

Az előadást támogatta:

Feleségem, Moravetz-Somogyvári Andrea, a Forandig Kft. tulajdonosa; Simon István, aki régen rendszeres nézője volt az előadásnak, s rajtuk kívül – aki állandóan noszogatott, hogy mikor mutatom már be újra a Villont – nem más, mint Csató Andrea, Bükkösdi László egykori asszisztense.

Azt hiszem, ez a körülmények tökéletes összjátéka. Bár meg­győződésem, hogy a „Körülmények” Isten egyik művészneve…

Nos, jó szórakozást kívánok Nektek, Villonhoz és magamhoz.”

Megközelíthetőség

Megközelíthető 2,4 számú buszokkal, leszállás Mecsek áruháznál.

Elérhetőség
Név
Pécsi Harmadik Színház
Cím
7633 Pécs, Hajnóczy J. u. 41.
Telefonszám
+36 72 252 478
Email
Irány a webshop!