Világörökség Nap Pécsett

Időpont
2023.12.02. 17:00 - 20:00

Pécs ókeresztény temetője 2000-ben került fel az UNESCO világörökségi helyszíneinek jegyzékébe. A cím megünneplésének évfordulóján idén is előadásokkal, borkóstolóval és római finomságokkal várják az érdeklődőket.

Az első előadást Tóth Zsolt és Poulet Dániel tartja, melynek témája a pécsi világörökségi helyszínek egyik ékköve, az Ókeresztény Mauzóleum. Az előadás során megismerhetik a sírépítmény történetét a sírkamra kalandos megtalálásától az emlék restaurálásán keresztül a sírkamra interaktív bemutatásáig. A program során megtekinthető a mauzóleum festett sírkamrája és a hozzá kapcsolódó megújult kiállítás.

Ezt követően a tavaly 20 éves évfordulót ünneplő tokaji világörökségi kultúrtájról tart mesterkurzust 4 izgalmas bor bemutatásával Somogyi Gergely. A kurzus része a Tokaji borvidék múltjának rövid áttekintése a XVI. századtól a világörökségi cím elnyeréséig, továbbá ismerkedés a tokajival testközelből: a legfőbb szőlő- és borfajtákat reprezentáló száraz és édes borok vezetett kóstolása.

Helyszín: Ókeresztény Mauzóleum (Szent István tér), Cella Septichora Látogatóközpont

Program:

Tóth Zsolt – Poulet Dániel: Vízlépcsőből világörökségi helyszín
Az Ókeresztény Mauzóleum titkai

Somogyi Gergely: Tokaji mesterkurzus
A tokaji bor mint a világörökségi kultúrtáj értékhordozóinak oka és eredője

A létszám limitált.

Jegyár: 5 500 Ft, mely magában foglalja az előadásokat és a borkóstolót.
Jegyek elérhetők online (https://bit.ly/vo-nap-2023-jegy) és a helyszíneken.
Információ: +36 30 701 3771 | info@pecsorokseg.hu

Irány a webshop!