Vérnyomáscsökkentés teával

A fejlett országokban a magasvérnyomás-betegség, vagy más néven a hipertónia éppen olyan civilizációs és gyakori betegségnek számít, mint a 2-es típusú cukorbetegség. Sajnos ezt a betegséget sem érdemes félvállról venni, hiszen igen komoly károkat tud okozni a szervezetben. A problémára elsősorban a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek szedését írják elő az orvosok, de rendszeres teafogyasztással mi is tehetünk a betegség ellen.

Mi okozza a magasvérnyomás-betegséget?

A kutatások szerint a magasvérnyomás-betegség kialakulásának civilizációs okai vannak, vagyis a stressz, a dohányzás, az elhízás, a mozgásszegény életmód és az egészségtelen táplálkozás egyaránt okolható. Bár kezdetben a betegség jellemzően nem okoz tüneteket, de minél súlyosabbá válik a helyzet, annál nagyobb problémákat képes kiváltani a szervezetben.

A tartósan magas vérnyomás ugyanis a folyamatos megterhelésnek köszönhetően károsítja az érfalakat, aminek következtében azok elmeszesednek, ez pedig látáskárosodáshoz, vesebetegséghez, agyvérzéshez és szívinfarktushoz egyaránt vezethet.

Hogyan kezelhető a magas vérnyomás?

Mint a fentiekből is kitűnik, a magasvérnyomás-betegséget kezelni kell, mert az élet minősége és maga az élet egyaránt múlhat rajta. Ezért érdemes időnként otthon is vérnyomásméréseket végezni, és magas értékek esetén felkeresni az orvost. Az orvos a betegség kezelésére vonatkozóan utasításokat fog adni, és vélhetően gyógyszeres kezelést szintén előír, ezt pedig szigorúan be kell tartani.

Ha viszont emellett szeretnénk még valamit tenni a vérnyomás hatékony csökkentése érdekében, érdemes napi legalább egy csésze zöld teát fogyasztanunk, amivel hatékonyan csökkenthető a magas vérnyomás és a koleszterinszint egyaránt.

Hogyan hat a matcha tea a vérnyomásra?

Kutatások igazolják, hogy a zöld tea, és ezen belül is a matcha tea valóban hat a vérnyomásra és a koleszterinszintre, vagyis mindkettőt hatékonyan képes csökkenteni. Ennek oka lehet elsősorban a matcha teában található magas antioxidáns tartalom, mely a vérnyomás csökkentése mellett szerepet játszik az anyagcsere serkentésében, a méreganyagok kiürülésében és a káros szabadgyökök semlegesítésében is.

Emellett a matcha tea rendszeres fogyasztásával a testsúly szintén hatékonyan kordában tartható, illetve a túlsúlytól is segít megszabadulni, aminek ugyancsak jelentős szerepe van a magas vérnyomás kialakulásában.

Továbbá a teafogyasztás a stressz-szintet is képes csökkenteni, és ha kávé helyett fogyasztjuk, akkor két legyet ütünk egy csapásra, hiszen akár 6 órán keresztül biztosíthatjuk a nyugodt, de éber állapotot.

Amennyiben te is szeretnéd kiegészíteni az orvos által előírt gyógyszeres terápiát a matcha tea rendszeres fogyasztásával, vagy megelőzés céljából fogyasztanád, keresd fel az M Matcha oldalát, és rendelj egy adag igazán finom és minőségi japán matcha teát!

Irány a webshop!