Valóban hatásos lehet a népszerű kollagén az ízületek védelmében?

Napjainkban sokan, idősek és fiatalok egyaránt szenvednek a porckopás és az ízületi gyulladás különféle fájdalmas és kellemetlen tüneteitől.


Számukra reménysugarat jelenthet a kollagén tartalmú étrend-kiegészítők szedése, ugyanis mint ismert, a kollagének felelősek nemcsak a rugalmas, fiatalos bőr fenntartásáért, hanem az ízületek egészségéért is. Valóban csodaszer lehet, amely az idő múlásával képes felvenni a harcot és segíteni? Mi a leghatékonyabb módja a bevitelének? Ennek jártunk utána.


Kollagénnel a fiatalságért


A kollagén az aminosavakból felépülő fehérjék egy csoportja, amely ragasztóanyagként működve felelős a kötőszövetek, a bőr, a csontok, az ízületek, az inak és a porcok rugalmasságáért. A szépség és az egészség megőrzéséhez jó választást jelenthetnek a BodySelect Premium Supplements kollagénkészítményei, akár kapszula, akár ízletes italpor formájában.


A szervezetünk képes a kollagén előállítására, azonban a termelés mennyisége az életkor előrehaladtával, már a 20-as évek közepétől fokozatosan csökken. Ez mutatkozik meg finom, majd egyre mélyülő ráncok formájában, a bőr feszességének csökkenésében, illetve az ízületeket érintő problémákban is, de a kollagénnek jelentős szerepe van az izmok regenerációjában, az idegrendszer és a bélflóra egészségének fenntartásában is.


Hogyan pótolható a kollagén?


A jó hír az, hogy magad is tehetsz a kollagéncsökkenés ellen, ha nem dohányzol, illetve védekezel a káros UV-sugárzás ellen, valamint antioxidánsokban gazdagon étkezel. És persze kiegészítésnek jól jöhetnek a kollagénes étrend-kiegészítők is.


Az egészséges étrend tartalmazza mindazokat a fehérjéket, ásványi anyagokat, vitaminokat és egyén tápanyagokat, amelyeke a szervezetnek a normál működéshez szüksége van.


Az állati eredetű részek, a csontok, a bőr és a porcok tökéletes kollagénforrások, így egy hosszú ideig gyöngyöztetett húsleves, a kocsonya megfelelő pótlást jelenthet, azonban kevesen tudnak naponta olyan mennyiséget fogyasztani belőle, ami elegendő, itt jönnek képbe a mesterséges táplálékkiegészítők. A kollagén szintéziséhez nélkülözhetetlen a C-vitamin, így érdemes együtt alkalmazni ezeket.


Mi a hidrolizált kollagén és miért jó?


A külsőleg bevitt kollagén akkor tud a legjobban hasznosulni, ha hidrolizált, előemésztett formában kerül a szervezetbe. A hidrolízis során a kollagénmolekulákat peptidekre bontják, így könnyebben szívódnak fel. A különféle étrend-kiegészítők általában hidrolizált formában tartalmazzák a kollagéneket

Rendszeres kollagénfogyasztás mellett csökkenthető a mozgás okozta ízületi fájdalom, kevésbé jellemző az ízületi gyulladás, a mozgásbeszűkülés, ezért intenzív sport, hajlam esetén, valamint az életkor előrehaladtával javasolt lehet kollagéntartalmú étrend-kiegészítők szedése.


Választható kapszula, italpor vagy folyadék formájában, az előnyök függvényében csirke-, hal- vagy a legkomplexebb marhakollagén is. Tegyél egy próbát szépséged és egészséged érdekében!


Irány a webshop!