Újabb fogas kérdés: Mi az a szóló implantátum?

Ha kihúznak egy fogat, mert már menthetetlen, és a mellette levő fogakra nem ez a sors vár, akkor kizárólag szóló implantátummal lehet pótolni azt. Régebben a két ép fogat lecsiszolták jobbra-balra, majd így kapott új fogakat a páciens, de ez egy igen elavult és nem túl szerencsés technika.


Ebben a cikkben azt részletezzük, mit jelent az azonnali implantáció, és miért olyan népszerűek a szóló implantátumok. Milyen veszélyei vannak, ha nem kerül sor időben a fogpótlásra, és visszafordítható-e a folyamat.


Azonnali implantátum


Akkor beszélünk azonnali implantációról, amikor foghúzással egyidőben új fog kerül a régi helyére. Ma már van olyan fejlett a fogorvoslás, hogy ez megvalósítható, sőt mi több, így kellene eljárni minden hiányzó fog esetében. Ha elég nagy tapasztalattal rendelkezik a fogászat, akkor ez a jó megoldás.


De mi van akkor, ha több egymás melletti fog hiányzik? Örömmel osztjuk meg a jó hírt, hogy az azonnali implantáció a szóló koronákkal együtt adja a legtökéletesebb megoldást. Vagyis nem kell hónapokat fogatlanul járni-kelni az utcán, és az evéssel sem lesz gondod az átmeneti időszakban, ha ezt a megoldást választod. Egyszerűen azért, mert nincs átmeneti időszak.


A Halász Klinikán 1994 óta végeznek különböző fogászati kezeléseket. A Klinika végzi a legtöbb prémium (Nobel Biocare) azonnali implantátum beültetést ma Magyarországon.


Foghiány veszélyei


Tudtad, hogy foghúzás után azonnal elkezdődnek azok a folyamatok, melyek rövid időn belül visszafordíthatatlanná válnak?


Az íny csipkézete gyorsan kisimul és sorvadni kezd. A sorvadást megállítani vagy lassítani nem lehet. Azonnali implantátummal a folyamat el sem kezdődik, hiszen nincs ideje az ínynek ellaposodni.


A hiányzó foggal vagy fogakkal szomszédos, sőt, a szemközti fogak is hamarabb szuvasodnak. Mert a foghiány környéki fogak elmozdulnak, ezáltal nagyobb rés keletkezik a már meglévő fogak között. A lepedék nagyon szereti ezeket a pici lyukakat, és előszeretettel okoz fogszuvasodást, ínysorvadást a még épen lévő darabokon.


A rések tisztítása rendkívül körülményes, mondhatni lehetetlen, ráadásul a kellemetlen szájszagért is javarészt a hiányzó fogat lehet okolni.


A megoldás


Nézz utána az azonnali implantációnak, mielőtt foghúzásra indulsz, és ha lehet, olyan helyet válassz, ahol erre lehetőség van. Sok kellemetlenségtől kíméled meg magad, nem beszélve arról, hogy csak egyszer kell megjelenned a rendelőben. További előnyeit még hosszan sorolhatnánk, mert számos egészségügyi, esztétikai és higiénés szempont szól az azonnali implantátumok mellett, de minden bizonnyal ezeket már Te is látod. A fontos az, hogy ne halogass, cselekedj, ha baj van!


Ha a Halász Klinikát választod, biztos kezekben leszel, és a végeredmény magáért beszél majd!

Irány a webshop!