Tommy Emmanuel CGP koncertje

Időpont
2023.11.06. 19:00 - 21:00

Újra a Kodály Központban lép fel a sokoldalú gitárvirtuóz, Tommy Emmanuel!

Tommy Emmanuel igazi virtuóz, a tízujjas gitártechnika mestere, aki egyszerre három szólamot tud játszani. A country, a blues és a dzsessz műfajokban egyaránt otthonosan mozgó zenész minden fellépése igazi örömünnep. Ez az örömteli túláradás Tommy Emmanuel minden koncertjének és lemezének sajátja. „Amikor gyerek voltam, a showbizniszben akartam utazni. Mára már csak a boldogságbiznisz érdekel. A zenémmel teszem boldoggá az embereket. Ez egy jó munka.”

Tommy 1955-ben született Muswellbrookban, Új-Dél-Walesben, Ausztráliában. Húszéves korára Sydney legkeresettebb előadója és session-zenésze lett. Harmincéves korára már Európában koncertezett különböző rockzenekarokkal. Akár rocksztárként is élhette volna az életét, mégis valami tisztább és a szívéhez közelebb álló zenére vágyott. Akusztikusra váltott, majd szólógitárosként slágerlemezek sorát készítette el. Először Ausztráliában, majd hamarosan világszerte ismert sztár lett.

Legfontosabb ihletője Chet Atkins amerikai gitáros volt, akivel életre szóló barátságot kötött, és akinek a zenéje nagyban hatott a munkásságára. Chet a gitár lovagjává ütötte őt, és neki adományozta az áhított CGP (Certified Guitar Player) címet, amit mindössze négy zenész kapott meg.

Jegyárak:
I. rendű: 19990 Ft
II. rendű: 15990 Ft
III. rendű: 13990 Ft
IV. rendű: 11990 Ft
V. rendű: 9990 Ft


Irány a webshop!