Tippek a szemkörnyék ápolásához

A szemkörnyék olyan, mint az IG-történeteid: mindent elárul arról, ami az életedben történik – például, hogy hosszabb ideig dolgoztál, vagy a gyerkőcöd beteg volt, és ezért egész éjszaka nem tudtál aludni.


Szerencsére számos módszer létezik, amellyel pillanatok alatt megnyugtathatod, és ápolást nyújthatsz a fáradt szemkörnyék számára. A mai cikkünkben pedig ezekből mutatunk be néhányat.


Kollagénes szemmaszk


A QMS Medicosmetics Hungary szemkörnyékápolói között fellelhető hármas hatású Advanced Collagen Eye Lift tökéletes megoldást jelent a püffedt, karikás vagy kiszáradt szemkörnyék ápolására. A benne található kollagénrostok, fehérjék és hialuronsav triója ugyanis kevesebb mint fél óra alatt képes megújítani a szem körüli érzékeny bőrt. Feltölti a szarkalábakat és a ráncokat, valamint azonnali hidratációt biztosít az érzékeny területeknek.


A használata előtt javasoljuk, hogy alaposan tisztítsd meg a bőrödet, mivel a benne található intenzív hatóanyagok csak így tudják megfelelően kifejteni a hatásukat. Először tehát menj végig az alap ápolási rutinodon, és csak ezután alkalmazd az Advanced Collagen Eye Lift-et!


Kezdő lépésként itasd át a maszkokat a hatóanyagot tartalmazó folyadékkal, majd ezt követően helyezd őket a sima oldalukkal befelé a szemek külső sarkához illesztve, és hagyd, hogy kifejtsék a hatásukat! Mindeközben pedig nem szükséges egy helyben feküdnöd, nyugodtan végezheted a különböző teendőidet. Miután letelt a 20 perc, távolítsd el finoman a szemmaszkokat! Abban az esetben, ha maradt még valamennyi folyadék a bőrödön, akkor ezt óvatos ütögető mozdulatokkal masszírozd be!


Fényvédelem


Hiába kellemes érzés az, amikor a nap kellemesen melengeti az arcodat, a napsugarak bizony nagy szerepet játszanak a bőr öregedési folyamatában és a szem alatti bőr sötétebbé válásában.


Ezért mindenképpen azt javasoljuk, hogy rendszeresen alkalmazd a QMS UVA/UVB védelemmel ellátott és innovatív DNS-javító komplexet tartalmazó fényvédő terméket is, amely már a Maldív-szigeteken is bizonyított! Ráadásul attól sem kell tartanod, hogy nehezen fog felszívódni, mivel rendkívül könnyű textúrával készült.


A szemkörnyék masszírozása


Mivel általában a puffadtságot az okozza, hogy túl sok folyadék gyűlt össze az adott területen, így érdemes lehet bevetni a szemkörnyék masszírozását is. Ehhez használhatsz például egy hűtött jade hengert vagy egy gua sha követ, illetve arcrollert.


Életmódbeli változtatások


A bőröd állapota nagymértékben tükrözi, hogy mi is történik a testeden belül. Ezért a külsőleg történő ápolásán kívül mindenképpen érdemes odafigyelned az életmódodra is. Fontos, hogy minden nap legalább 6 órát tudjál zavartalanul pihenni. Továbbá az egészségesebb étkezésről, a testmozgásról és a megfelelő hidratálásról sem szabad megfeledkezned!


Ahogy a fentebb leírtakból is láthatod, nagyon sok mindent tehetsz azért, hogy a szemkörnyéked ideális állapotát megőrizd. Akár az összeset megfogadod közülük, akár csak néhányukat, egy biztos, ezzel már sokat tettél az ügy érdekében.


Irány a webshop!