Tavaszi zsongás a Művészetek Házában!

Hamar népszerűek lettek a Művészetek és Irodalom Háza új programsorozatai, így áprilisban bőven lesz miből szemezgetni! A tavaszi jó időbe némi borzongás is vegyül, látható lesz többek között egy horror mese, valamint A jövő neve halál/élet című tudományos előadás is.


Kép

Két színházi előadással indul a hónap: Az OSZIP színészképzés fiatal tehetségei mutatják be a Kasszafúró királyfi című horror mesét április 5-én. Április 11-én Klem Viktor monodrámája látható, Patrick Süskind A nagybőgő című műve alapján. A darab humorral és iróniával ábrázol egy félresiklott életet. Az előadást közönségtalálkozó követi.

"Van-e a klímaváltozás problémájára megoldás, vagy az emberiség kihalása már tudományosan igazolt reális jövő?” A klímaváltozás témáját járja körül dr. Dittrich Ernő az Egy kis esti fizika című sorozat április 13-ai előadásában, melynek címe: A jövő neve halál/élet.

Telt házas előadásokkal indult újra a slam-élet Pécsett! Az április 20-ai Sopianae Slam Poetry Klub ismét jó hangulattal várja mind a versenyzőket, mind a nézőket.


Kép

Kevéssé ismert oldaláról igyekszik bemutatni a világot Haller Szabolcs fotográfus, akinek április 21-től május 8-ig látható a kiállítása.

Kamaszkorúak pszichológiai támogatása a versenysportban címmel tart előadást Baky Dániel tanácsadó és sport szakpszichológus április 22-én.

Újra jelentkezik a Pécsi Galéria Archívum – A Kismányoky Univerzum, április 26-án Doboviczki Attila médiakutató Pinczehelyi Sándor képzőművésszel beszélget Kismányoky Károly művészeti örökségéről.


Kép

Ingyenes koncerttel zárul a hónap, április 28-án Szabó Gabriella Eszter és Palotai Péter „Hogy jön ahhoz!?” címmel ad kamarakoncertet, ahol többek között Bartók és Mahler művei is felcsendülnek.

Részletek: https://www.pmh.hu/

Irány a webshop!