Tartós adathordozók

A tartós adathordozók szerepe

Ezen eszközök segítségével elérhető a címzett számára küldött adatok megfelelő ideig történő tárolása. Az adatok változatlan tartalommal és formában állnak továbbra is a rendelkezésünkre. Az adathordozók minden típusa képes tartós adathordozóvá válni. Ezt csakis az eszköz használata befolyásolja. Ezeknél az adathordozóknál egy véletlen vagy egy szándékos gombnyomással egy hivatalos, bizonyító erejű dokumentumot is megsemmisíthetünk. Szerencse, hogyha ez egy olyan felületen történik, ahol az adatok utólagos visszaállítására van lehetőség.

Tartós adathordozók típusai

A tartós adathordozók sorát a papírok nyitották meg. Az irataink, szerződéseink nyomtatványaink mindegyike tartós adathordozó, talán közülük még sok ma is biztonságos helyen lapul. Napjaink modernebb tartós adathordozó megoldásai az USB kulcs, a CD-ROM, a DVD és a memóriakártya mellett a merevlemez is.

A Gigaplaza Webáruháznál a pendrive-ok közül jó megoldás a fizikai sérülésekkel szemben védett, titkosítható kivitelek használata. Ezek a fizikai sérülésekkel szemben eleve védettek a locker rendszerének köszönhetően, ha az rossz kezekbe kerül, több hibás jelszó megadása után az eszköz letilt, majd a rajta tárolt adatokat is megsemmisíti. Persze az információk csak az eszközről vesznek el, a felhős adattárolási rendszerben továbbra is megtalálhatóak.

Legegyszerűbb tartós adathordozó

Napjaink legjobb és mindenki számára költségmentesen elérhető tartós adathordozó az elektronikus levél. Egy ilyen levél pont annyira hiteles, mint a jól megszokott postai küldemény. A postai küldemények esetében használatos az ajánlott vagy tértivevényes postázási mód a hitelesség alátámasztásához. Ezekről az e-mail alapból gondoskodik, hiszen pontosan rögzíti a küldés időpontját, a küldő és a címzett adatait is.

A levelezés megerősítéséhez kézbesítési és olvasási visszaigazolást is állíthatunk be. A levél hitelességét annak a fejlécében szereplő információk tartalmazzák, és azt visszaigazolják. Bátran használhatjuk, mert egy ilyen levél akár még a bíróság előtt is megállja a helyét.


Irány a webshop!