Tanulj játékosan online!

Ha még iskolás vagy, akkor bizonyára Te magad is tapasztaltad, hogy dolgozatokra, vizsgákra készülni nem feltétlenül szórakoztató dolog. Sokszor egy nyűg, de ha szeretnél jó jegyeket szerezni, továbbtanulni, na és persze nem akarod magadra haragítani a szüleid, akkor muszáj leülni és megtanulni a leckét.

Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanám, hogy az iskolai órákhoz szükséges ismereteidet játékos formában is bővíthetnéd? Jól hangzik, ugye? Akkor jól figyelj, mert olyat mutatunk, ami biztos, hogy tetszeni fog!

Online tudáspróbák, amikből tanulhatsz

Ha néztél televíziós vetélkedőket régebben, mondjuk egy-két évtizeddel ezelőtt, akkor biztosan láttál olyan adásokat, amelyekből tanulhattál. Manapság azonban sok esetben inkább csak a meghökkentés és a minél nagyobb nézettség elérése a célja a kereskedelmi csatornáknak. Szó szerint bármit hajlandók megtenni ezen célok eléréséért. Ennek aztán áldozatául estek a műveltségi vetélkedők, amelyekből tanulni is lehetett túl azon, hogy szórakoztatóak voltak.

A neten azonban van a Keresztlabda weboldala, ahol elérhető egy csomó kvíz. Ezek nem csak arra jók, hogy elüsd velük a szabadidőd. A felső menüből kiválasztva találsz földrajzzal, irodalommal, történelemmel és tudománnyal kapcsolatos kvízeket is. A főoldal alján a Tudáspróbák alcím alatt éred el a legfrissebb ilyen jellegű feladványsorokat.

Ki készíti ezeket a kvízeket?

A legtöbb kvízt a Keresztlabda csapata gyártja, de ha szeretnél, te magad is készíthetsz tanulságos feladványsorokat. Jelenleg is találsz az oldalon olyan kérdéssorokat, amelyeket olvasók küldtek be, ezeket a Kvíz menüponton belül a Ti küldtétek! gombra klikkelve találod meg.

Ha szeretnél te is összeállítani egy kvízt, akkor kövesd az alábbi útmutatót!

Saját kvíz készítése

A felső sávban kattints a Kvíz menüpontra, majd a legördülő listából válaszd a legalsót, a “Küldj egy kvízt!” gombot. Ekkor egy űrlap nyílik meg, amihez hasonlóval szinte biztosan találkoztál már, ha aktívan netezel egy ideje.

A feliratok segítik azt, hogy hogyan kell kitöltened. Először a kvíz címét kell begépelned, majd jöhet az első kérdés. Neked kell kitalálnod a kérdések mellett a válaszokat is. Arra ügyelj, hogy mindig adj meg egy helyes és két rossz választ. Ha bonyolult kvízt akarsz készíteni, akkor két nagyon hasonlót gépelj be, mint jó válasz. Amennyiben egy kicsit könnyíteni szeretnéd majdani játékosaid életét, akkor tegyél a feleletek közé egy kakukktojást, így nagyobb esélye lesz mindenkinek a helyes válaszra.

Összesen tíz kérdést és a hozzájuk tartozó válaszokat kell felvinned az űrlapra. Ha ezzel megvagy, a hozzájáruló nyilatkozat elfogadását követően megadhatod a beceneved és az e-mail-címed is, amin értesíteni tudnak, ha élesítik a kvízt.

Irány a webshop!