Tanácsok a zuhanyfolyókás zuhanyzóhoz

A zuhanytálca nélküli zuhanyzó a kisebb alapterülettel rendelkező fürdőszobák esetében is kiváló megoldás, ahol minden milliméteres megtakarítás számít. Az üveglapokkal körülvett, zuhanytálca nélküli zuhanykabin optikailag növeli a fürdőszobát. A zuhanytálca nélküli zuhanyzók zuhanyfolyókával vannak ellátva, melynek kialakítása mindenképpen szakmai hozzáértést igényel. Mutatjuk, hogy mire kell figyelni a kialakítás során!


Zuhanytálca nélküli zuhanyzó - új korszak a zuhanyzók világában


Az egyik legfontosabb a zuhanyfolyókás zuhanykabinok esetében, hogy a burkolatnak minden irányban legalább egy százalékos lejtést kell biztosítania a folyóka irányába. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a víz megfelelő irányba folyjon.


Ha a kialakítás nem tökéletes, akkor a zuhanytér különböző területein megállhat a víz. Ennek következtében előbb-utóbb a burkolat, valamint a fuga egyaránt tönkremegy. Ráadásul a lejtés kialakítása arra is befolyással van, hogy milyen zuhanykabint kell választani. A telepítési segédleteket minden esetben érdemes alaposan átolvasni.


Szempontok a zuhanyfolyóka kiválasztásához


A zuhanyfolyóka kiválasztása is gondos körültekintést igényel, mindenképpen olyan változatot kell beszerezni, melynek a vízáteresztő képessége megfelelő. Például ideális választás az a zuhanyfolyóka, mely 60 liter/perces vízáteresztő képességgel rendelkezik. Ugyanis csak így lehetünk biztosak abban, hogy a zuhanyzás során a víz sehol sem fog megállni a zuhanykabin területén.


Ha kisebb méretű zuhanyfolyókára esik a választás, akkor mindenképpen kisebb méretű burkolatot érdemes választani. Ugyanis a nagy méretű burkolatok esetében rendkívül nehéz a megfelelő lejtés kialakítása. Ráadásul a számos vágás miatt a végeredmény sem lesz túl tetszetős. Természetesen a garancia időtartamára is érdemes figyelni, ugyanis tökéletesen megmutatja az adott termék minőségét. Például a Zuhanykabin.hu oldalán beszerezhető RAVAK zuhanyfolyókák esetében 25 év a garancia.


Hova kerül a zuhanyzóban a zuhanyfolyóka?


A zuhanyfolyóka telepítésére is figyelni kell a zuhanytálca nélküli zuhanyzó kialakítása során. A felső betonréteg és a burkolat közé kell elhelyezni a zuhanyfolyókát. Azonban kiemelten kell figyelni arra, hogy ragasztó, szennyeződés vagy törmelék ne kerüljön a folyókába a kialakítás során. Ugyanis egy ilyen hiba költséges következményekkel járhat.


Ha hibásan került telepítésre a zuhanyfolyóka, akkor a legtöbb esetben csak a padló megbontásával korrigálható a hiba. Szóval a szerelési útmutatót minden esetben lépésről lépésre kell követni, annak érdekében, hogy a zuhanykabin hosszú éveken át megfelelően működjön.

Irány a webshop!