Szellőztetés okosan, energiahatékonyan

A városi emberek a nap nagy részét zárt térben töltik, így nem mindegy, milyen minőségű a levegő, ami körülveszi őket akár a munkahelyeken, intézményekben, akár az otthonukban.

A hőérzet, a komfort, a közérzet nagymértékben függ a levegő minőségétől, de kihatással van a teljesítőképességre is. A rossz minőségű levegőnek hosszútávon egészségkárosító hatása is van.

Hatékony szellőztetés

Szellőztetés nélkül nem kellemes a belső terekben tartózkodni, azonban a hagyományos, ablaknyitással történő szellőztetés nem minden esetben jelent megoldást. Amennyiben egy helyiségben nincs, vagy nem kellően nagy méretű az ablak, esetleg nagy a külső környezet zajterhelése, a természetes szellőztetés nem biztosít megfelelő mennyiségű és minőségű levegőcserét. Ráadásul a fűtésszezon beindításával, a téli időszakban, az ablakon át történő szellőztetés jelentős hőveszteséggel is jár.

A szellőztetés gyakoriságát, hosszát a beltérben végzett tevékenység, a bent tartózkodók száma határozza meg. A friss levegő ugyanis nélkülözhetetlen a jó közérzethez, a teljesítőképesség megőrzéséhez, hogy a helyiségben tartózkodók ne küzdjenek fejfájással, álmossággal.

Amennyiben az ablaknyitással járó szellőztetést választja, a kereszthuzatos szellőztetés a jó módszer.

A tökéletes megoldást azonban a mesterséges szellőztetés, a STIEBEL ELTRON szellőztető rendszereinek beépítése jelenti.

A jóleső friss levegő biztosítása

Az optimális környezetet befolyásoló tényezők: a hőmérséklet, a páratartalom, a légmozgás és a levegő minősége. Ezeken felül még az építőanyagok, bútorok, a beltérben végzett tevékenység, a bent tartózkodók is hatással vannak a levegő összetételére, minőségére. Ahhoz, hogy a levegő minősége ne romoljon, rendszeres légcserére van szükség.

Egy átlagos otthonnal számolva az ideális megoldás a napi minimum 4 alkalommal, 5 percig, kikapcsolt fűtés melletti kereszthuzatos szellőztetés lenne, azonban ezzel a módszerrel a fűtési hő mintegy 50%-a is távozik az ablakon.

A probléma megoldását egy korszerű szellőztető berendezés jelenti, amely automatikusan biztosítja a friss és tiszta levegőt, ráadásul az energiamegtakarításról is gondoskodik.

A szellőztető berendezések csúcsmodellje

A leghatékonyabb szellőzést a hővisszanyerős szellőztető berendezés nyújtja. Új építések esetén a központi szellőztető berendezések jelentik a legeredményesebb megoldást, ezek garantálják ugyanis az energiahatékonyságot és a megfelelő levegőminőséget.

Utólagos beépítéseknél, illetve egyhelyiséges megoldásként a decentralizált szellőztető berendezések alkalmasak, ezek ajánlottak nem lakáscélú ingatlanok; vendéglátó egységek, irodák, közületek, iskolák és óvodák számára is.

Passzív házakhoz a 4 funkciós kompakt készülékek ajánlottak, amelyek a szellőztetésen felül hatékonyan ötvözik a fűtést, a hűtést és a melegvíz-ellátást.

Irány a webshop!