Szabadságkoncerttel ünnepel Pécs

A Kormorán és a Beatrice ad „szabadságkoncertet” a pécsi Széchenyi téren október 8-án, a rendszerváltoztatás harmincadik évfordulója alkalmából.

A rendszerváltoztatás harmincadik évfordulójára meghirdetett Emlékév keretében Pécsett két nagy múltú, kultikus együttes lép színpadra a „Szabadságkoncert” keretében október 8-án. A program célja, hogy felidézze a rendszerváltoztatás örömét és felszabadultságát, a szabadság és függetlenség visszaszerzésének eufóriáját.

A Széchenyi téren 18.30-kor lép színpadra a „Magyar szabadság”-díjas Kormorán. Az 1976-ban alapított zenekar elsőként ötvözte Magyarországon a folk és a rock műfaját, ezzel zenei stílust teremtve. Színpadra álmodták a népzene hangszerparkját, dalaikban hallható a töröksíp, a hegedű, a tekerőlant, a citera, a furulya, a duda és a tárogató, amelyek együtt szólalnak meg a rockzene instrumentumaival. Fennállásuk óta több, mint száznegyven zenealbumot publikáltak Magyarországon és külföldön.

A Beatrice 20.30-tól csap a húrokba Az eredetileg lányzenekarként indult együtteshez 1971-ben csatlakozott Nagy Feró, s a zenekar egyre inkább a lázadó rockzene felé fordult. A pártállami kultúrpolitika folyamatosan akadályozta a szerintük „kezelhetetlen” zenekart, mely ennek hatására végül 1981-ben feloszlott. Az 1987-es újjáalakulása után, a rendszerváltás légkörében lett sikercsapat, továbbra is Nagy Feróval az élen. 1988-ban magánkiadásban jelent meg első lemezük, az 1991-es „Utálom az egész XX. századot” című második lemezük pedig 40 héten keresztül szerepelt a Mahasz lemezeladási toplistáján, és az első helyre is feljutott. A lemezről a Beatrice máig legsikeresebb dala a „8 óra munka” című lett, országszerte telt házas koncerteket adtak és adnak a mai napig.

A részvétel ingyenes!

Támogatja a „30 éve Szabadon” Emlékbizottság.

Irány a webshop!