Rendkívül hasznos házasítás a csomagolóipar területén

Sajnos nem minden házasságról lehet elmondani, hogy hosszú távon működőképesnek fog majd bizonyulni, és sok vihart vészel majd át a közös évek alatt, és a benne résztvevők mindegyike csak profitál majd belőle. Van azonban egyfajta kapcsolat, mondhatni „házasság”, mely rendkívüli tartósságát és erősségét már hosszú ideje bizonyítja nap mint nap.

Mikor valakinek eszébe jutott a buborékfólia tasakot, melynek magának is igazán érdekes a keletkezéstörténete, és a borítékot egyesítenie, pontosan ezt a nagyon hasznos és sikeres kapcsolatot teremtette meg: a légpárnás borítékot.

Körkörös védelem

Korábban csak pukkantós szatyor néven ismerték sokan azt az anyagot, amelyet a Relatív-A Kft. webáruházában is sokfajta méretben is megvásárolható fehér színű légpárnás boríték kibélelésére használnak fel. Ez a kolosszális ötlet lehetőséget biztosít arra, hogy rendkívül költséghatékony módon tudj te is feladni egyébként sérülésre hajlamos tárgyakat.

Maga a belső légbuborékos réteg, amellyel a különféle méretekben forgalmazott borítékokat bélelik, képes a borítékba helyezett dolgokat igazán gyengéden körbevenni és ez az ölelőkar a külső fizikai behatások kellemetlen hatásait rendkívül hatékonyan tompítja a szállítás során.

Tapétából lett sokoldalú csomagolóanyag

Persze ennek a „pukkantós anyagnak”, amelyet a fehér színű légpárnás boríték belsejében találhatsz, igazán elegáns neve is van: buborékfólia néven ismerhetjük hivatalosan. Eredetileg egyáltalán nem arra találták ki, hogy – rendes csomagolóanyagként – határréteget képezzen egy termék és annak környezete között, így védve meg azt a káros külső fizikai és/vagy kémiai behatásoktól. Nem, a keletkezéstörténet igazán prózai.

Két mérnök az USA-ban, pontosabban New Jersey városában kitalált egy nagyon is eredeti kivitelű tapétát. Ám a vásárlók ezt a buborékos felületű tapétaanyagot nem igazán szerették meg. Ám végül jött egy csomagolástechnikai mérnök, és az IBM-nek eladta a buborékfóliát csomagolóanyagként. Ma már sok esetben szinte el sem tudnánk képzelni a szállítást buborékfólia és légpárnás boríték nélkül.

Könnyű, költséghatékony és mégis betonerősen véd

Mindenféle más néven is forgalmazzák ezt a remek őrző-védő csomagolóanyagot: légbuborékos fólia, buborékcsomagolás vagy aeroplast. Tasakokat is kezdtek gyártani belőle, majd a borítékok buborékfóliával való kibélelését is kitalálták végre. A fehér színű légpárnás boríték megalkotásával és gyártásával pedig a buborékfólia felhasználása igazán egy nagyon költséghatékony és könnyű anyagot eredményezett. A fehér színű légpárnás boríték ugyanis az egyik leginkább ideális anyag a küldendő dolgok kíméletes becsomagolására és a vásárlókhoz való eljuttatására. Könnyű a kezelése, a lezárása, emellett még feliratozni is könnyű, emiatt még tárolásra is fel lehet használni otthon, irodákban vagy raktárakban.

Irány a webshop!