Rendhagyó tárlatvezetések az Idegenvezetők Világnapja alkalmából

Időpont
2024.02.24. 12:30 - 16:00

Február 24-én a pécsi belvárosban egyedülálló vezetett sétákon vehetnek részt az érdeklődők. Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából feltárulnak Pécs rejtett udvarainak kincsei, és megismerhetik a korai keresztények példaképeit is. A Zsolnay Negyedben tett séta során szecessziós csodákat láthat a közönség. A pécsiek és a PTE-sek ráadásul kedvezményesen válthatnak jegyet!

Mártírok és próféták
A korai keresztények példaképei a pécsi ókeresztény temetőben.
Kik voltak a korai keresztények példaképei? Bibliai személyiségek, próféták? Esetleg egyszerű emberek, akik vállalva a büntetés súlyát, kitartottak hitük mellett? Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából szervezett rendhagyó tárlatvezetésen a résztvevők felfedezhetik a korai kereszténység képi hagyatékát a Cella Septichora Látogatóközpontban, valamint az Ókeresztény Mauzóleum sírkamrájának falain.
Ismerd meg, hogyan emlékeztek meg az ókori Sopianae ókeresztény lakói szeretteikről, hogyan bocsátották útnak őket a túlvilágra!
Időpont: 2024. február 24. szombat, 12:30
Indulás: Cella Septichora Látogatóközpont (Szent István tér)
https://www.vilagoroksegpecs.hu/programok/martirok-es-profetak

Pécs rejtett udvarainak kincsei
Világörökségi ókeresztény sírok az Apáca utca udvaraiban.
A rendhagyó vezetésen az Apáca utca olyan belső zárt udvaraiba jutunk be, ahol a sétáló nem is gondolná, hogy világörökségi helyszínekre bukkanhat. A múlt és a jelen találkozik, az ókori sírokat immáron modern kori, interaktív eszközökkel ismerhetjük meg. A programon a nagyközönség számára eddig nem látogatható kiállítóteret is megtekinthetnek az érdeklődők.
Időpont: 2024. február 24. szombat 15:00
Indulás: Cella Septichora Látogatóközpont (Szent István tér)
https://www.vilagoroksegpecs.hu/programok/pecs-rejtett-udvarainak-kincsei

Szecessziós időutazás
Egy különleges tematikus séta a Zsolnay Kulturális Negyedben, ahol az egyes épületek stílusjegyei, valamint a kiállításokon található kerámiák a mai napig őrzik a szecesszió emlékét.
Időpont: 2024. február 24. 15 óra
Indulás: a Zsolnay Infopont&Shop-tól (Boltok utcája)
https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/szecesszios-idoutazas-2024

A sétákra a pécsiek és a PTE hallgatói kedvezményesen válthatnak jegyet!

Irány a webshop!