Rejtett Város Tor-Toura

Időpont
2023.09.27. 09:00 - 12.31 17:00:00

Akadálymentes séta

Tudta, hogy a fogyatékossággal élők is szeretnek turistáskodni?

Az akadálymentesség mindenkinek jó, de a fogyatékossággal élők, a babakocsival közlekedők és az idősebbek számára alapvető probléma ha valami nem elérhető.

Túránkkal a People First Egyesülettel megismerhetővé tesszük, milyen trükköket, furmányokat kell bevetni kerekesszékkel, látássérültként, babakocsival egy-egy pécsi nevezetes helyszín megtekintéséhez. Hol kell hátsó utakat keresnünk, átugratnunk, hasoncsúsznunk, bukfencelnünk vagy egyéb izgalmakat átélnünk...de mi bizony akkor is megtaláljuk az utat! Mert az, hogy valamit távolról, szomorúan bámuljunk nálunk nem opció.

Szeretnénk ebbe a felfedező kalandba minél többeket bevonni, hogy átéljék és megértsék, milyen más helyzetben élni. Bemutatjuk, hogy sokkal kalandosabb a fogyatékossággal élők világa, mint elsőre látszik.

Túránk során lehetőség van kipróbálni a kerekesszékben gurulást/borulást, fehér bottal kitapogatni a járdaszegélyeket, speciális szemüvegben átélni ha éppen csak valamennyit az orrunkig látunk vagy mindössze foltokat érzékelünk a világból a többi homályban marad, kérdezni, füldugóval érzékelni milyen ha nem halljuk az utca zaját, a figyelmeztető jeleket…. Az ember egyszerre turista és extrémsportoló is! Izgi nem?

Közben persze jókat beszélgetünk arról is, mit lehet, mit nem lehet fogyatékossággal élőként (mindent lehet amúgy), mit jelent a kompromisszum, mit jelent a “nem adom fel akkor sem”, milyen érzéseink vannak ezzel kapcsolatban.

Részvételi díj: 2500 Ft
Kedvezményes jegy: 2000 Ft (Tüke kártya tulajdonosoknak, valamint ha egyszerre minimum 10 fő vesz jegyet)

A túra díját a Tourinform irodában (Széchenyi tér 1.) lehet befizetni az iroda nyitvatartási idejében.

Időtartam: a túrára másfél-két órát szánunk. A végén mindig egy kiértékelő rövid beszélgetéssel zárunk, mert nagyon kíváncsiak vagyunk mindenki tapasztalatára.

Gyülekező: a Széchenyi téren a lónál, a látássérülteknek kihelyezett makettnél.

Jelentkezés: A túrára regisztrálni a következő űrlapon lehetséges: https://forms.gle/KBCJrGUSzquTC7DAA

Irány a webshop!