Programok az Ős-Dráva Látogatóközpontban a VIII. Bőköz Fesztiválon

Időpont
2023.08.18. 10:00 - 08.20 15:00:00

A Bőköz Fesztivál vendégei számára kínál élménydús és tartalmas kikapcsolódási lehetőséget a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont. Hatalmas zöldterületén pihentető környezetben lehet ücsörögni, piknikezni, a gyerekek szaladgálhatnak, vagy a játszótéren tombolhatják ki magukat. A szabadidő tartalmas eltöltését tűzrakóhelyek, valamint kölcsönözhető sporteszközök és játékok segítik. A fesztivál idején a látogatóközpontban kerékpárkölcsönzésére is lehetőség nyílik!

A látogatóközpontba a Bőköz Fesztivál idején (2023. augusztus 18-19-20-án) ingyenes a belépés!

Augusztus 18. (péntek) 10.00 és 13.00
Gyógynövényes szappankészítés és tárlatvezetés az Ős-Dráva Látogatóközpont kiállításán
A foglalkozáson a gyerekek a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatóság környezeti nevelőjének segítségével gyógynövényes szappant készíthetnek, amit tetszés szerint megformázva, majd becsomagolva haza is tudnak vinni. A résztvevők ezután az Ős-Dráva Látogatóközpont kiállításán kaphatnak betekintést a térség élővilágába és abba, hogy az ember miként hasznosította a természet erőforrásait az elmúlt évszázadokban.
Gyülekező:
Ős-Dráva Látogatóközpont, pénztár.
A program időtartama: 1,5 óra.
A részvétel ingyenes.

Augusztus 19. (szombat) és augusztus 20. (vasárnap) 10.00 és 13.00
Szakvezetés a látogatóközpont kiállításán és a hagyományos gazdálkodás tanösvényen
A résztvevők a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatóság környezeti nevelőjével az Ős-Dráva Látogatóközpont kiállításán betekintést nyerhetnek a térség élővilágába és abba, hogy az ember miként hasznosította a természet erőforrásait az elmúlt évszázadokban. A kiállítás megtekintését követően a résztvevők a Hagyományos gazdálkodás tanösvényen tesznek sétát, megismerve a gazdálkodás fortélyait és eszközeit.
Gyülekező:
Ős-Dráva Látogatóközpont, pénztár.
A program időtartama: 2 óra.
A részvétel ingyenes.

Augusztus 20. (vasárnap) 9.00
Kerékpárral a nemzeti parkban
A kerékpártúra résztvevői a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természet-védelmi Őrszolgálatának tagja segítségével felfedezhetik a térség természeti kincseit. Az Ős-Dráva Látogatóközponttól a Kisinci-holtágig kerekezünk, majd rövid gyalogtúrára indulnak.
Gyülekező: Ős-Dráva Látogatóközpont parkolója, időpont 9.00. A program időtartama 2-3 óra, a megtett távolság 5 km kerékpárral + gyalogosan 4 km.
Az útvonal sík terepen vezet.
A túrán való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött.
E-mail: szilvia.wodtke@ddnp.hu
Telefon: 06 30 405 4571
Aki nem saját kerékpárral érkezik, a helyszínen 1000 Ft/db áron bérelhet kerékpárt.
A túra minimum 10 fő jelentkezése esetén indul. Jelentkezési határidő: augusztus 19. 12.00.

Irány a webshop!